Vinstsviten bruten

Efter att ha inhämtat tolv poäng de senaste fyra matcherna tog i går kväll Lokets fina svit slut. En del av förklaringen till detta var ett truppläge som var minst sagt prekärt. Med tre spelare avstängda, några skadade och dessutom ytterligare ett par otillgängliga kom Loket till match med enbart 13 speldugliga i truppen.

Motståndet stod Apollon Solna för i denna hemmamatch på Stora Mossens IP. Ett lag som var i stort behov av poäng. I matchinledningen gjorde Loket det helt okej och var bättre än Apollon. Men det var Apollon som gjorde första målet efter cirka 15 minuter. Men strax därefter ordnade Mohamed Messaoud en straff. Ålderman, tillika styrelsemedlem, Per Linzander var uppsatt som förste i och med den stora frånvaron. Trots att det var flera år sedan (2012?) Linzanders senaste målnotering fattade han det generösa beslutet att låta backkollegan Erik Jörmyr slå straffen. Detta då Jörmyr, med ganska exakt tio år i föreningen, aldrig gjort mål i en tävlingsmatch. Målvakten slängde sig visserligen åt rätt håll, men straffen var tillräcklig hög för att målvakten inte skulle nå bollen. Stort grattis Erik till första målet! Trots kvittering ingöt inte målet något mod till Loket. Andra halvan av halvleken var direkt svag och Apollon gjorde både 1-2 på straff samt 1-3 efter att Loket inte fått bort en boll ur straffområdet.

I den andra halvleken höjde sig Loket. Halvleken var på det hela ganska jämn. Fredrik Ohlin fick med tjugo minuter kvar ett jätteläge att reducera. Mohamed Messaoud petade bollen i sidled och fem meter från mål satte Ohlin bredsidan till. De flesta hade nog noterat 2-3 där, men Apollons målvakt kom tillbaka snabbt och avvärjde till hörna. I matchminus 82 fick Loket ändå in en reducering. Mårten Nyberg satte in väl avvägd boll i djupled. John Linder sög ned den och var helt fri, Apollons försvarare vinkade för offside. Från 25 meter sköt John den studsande bollen högt över målvakten, och den dalade in precis under ribban. Myckert vackert mål! Loket hade sedan någon halvchans att kvittera men det var Apollon som fick sista ordet då de tofflade in ett märkligt avslut i matchens slutminut till 2-4.

På onsdag nästa vecka avslutar Loket årets seriespel när laget beger sig till Knutby BP för att möta Tensta IK. Då hoppas vi på en fin avslutning inför stundande spel i Stockholm Cup.