Vinst i premiären!

I förmiddags begav sig en rejält sargad Lokomotivtrupp till Vaxholm för årets första match. Under veckan ramlade återbuden in och till match stod man med endast tolv spelare och utan egentlig målvakt. När sedan Per Linzander åkte på en muskelbristning efter en kvart var bytesmöjligheterna obefintliga...

Vaxholm var det klart bättre laget i första halvlek. De satte dit ett mål på nick efter inlägg och hade även tre frilägen. Lagkapten Olle Nyberg, som vikarierade som målvakt, avvärjde samtliga på ett förtjänstfullt sätt. Loket hotade med några hörnor men hade inget enskilt läge värt att nämna.

Olle Nyberg, mittfältsdynamon som gjorde en strålande insats som vikarierande målvakt.

Medan hemmalaget roterade spelare friskt till andra halvlek fick alltså Loket trumma på med samma elva. Dock tog Loket över matchen efter paus. Tidigt i halvleken dök en boll upp i straffområdet efter flipperspel vid ett inkast. Jonatan Holm vände om och sköt i en och samma rörelse. Bollen gick elegant upp i nättaket. Visserligen träningsmatch, men likväl ”Jontes” första mål för föreningen. Stort grattis!

Jonatan Holm när han trycker in in 1-1 i början av andra halvlek.

Efter det hade Loket fortsättningsvis mest boll. Båda lagen hade ramträffar, Vaxholm en i ribban och Loket två stolpar. Lokets ena var från John Linder efter ett vackert anfall. Den andra var från Viktors Åhlander Cevallos som nickade, men målvakten värjde bollen i stolpen. Med tio minuter kvar rev Vaxholms målvakt ned Jonatan Holm och Loket fick straff. Viktor Åhlander Cevallos placerade säkert in den. Matchen avslutades med en smärre Vaxholmsanstormning men farligheterna uteblev och matchen slutade 2-1 i Lokets favör.

Viktor Åhlander Cevallos placerade säkert in segermålet på straff.

Skönt att inleda säsongen med vinst, och här näst väntar match mot Parsian IF nästa söndag.