Vinst i årets sista seriematch

Onsdagkväll på Knutby BP i Rinkeby var vad som gällde när årets seriespel avslutades. Motståndet stod Tensta IK för som redan var klara för nedflyttning. I premiäromgången i april blev det en rafflande match när lagen möttes som avgjordes i sista minuten till Lokets favör. I kväll var det i stället en relativt avslagen avslutning.

I halvtid stod det 4-0 till Loket, men sett till målchansera åt båda håll borde det snarare stått typ 7-2. 1-0 satte Mohamed Messaoud. En rensning/långboll från Jesper Edholm renderade i friläge för ”Momo” som lobbade målvakten elegant. Vid 2-0 kom Mohamed i liknande läge men spelade i stället in till John Linder som hade en enkel uppgift när han la in bollen i öppet mål. Mohamed satte 3-0 med en bomb upp i krysset efter inspel från Jesper Nyman. Sista målet i halvleken var efter inläggsfrispark från Mårten Nyberg. Mårten slog den hårt och lågt och Henrik Fälldin klackstyrde vackert in sitt första mål för säsongen.

I den andra halvleken blev spelet en aning sämre för Loket. Det saknades dock inte lägen. Ingen nämd, ingen glömd, men tvåsiffrigt antal mål framåt borde det ha blivit. Sista kvarten ramlade det in två bollar åt vardera håll. Båda Lokets mål gjordes av Fredrik Ohlin. 5-1 skarvade Richard Tronstad ned en hörna som Ohlin tog emot, drog en spelare och la in i bortre. Vid 6-2 spelade Zhenzi Zhang in en boll som Ohlin tog emot vid straffpunkten och rullade in i mål.

Nämnas kan även att Per Linzander, 40 i december, fick äran att bära kaptensbindeln denna kväll i en sorts hyllning till klubblegendaren. Han axlade rollen med bravur, och genomförde 90 stabila minuter som mittback.

Vinst alltså och en välgenomförd avslutning säsongen av Loket. Med sex omgångar kvar var läget en aning pressat då vi bara spelat in 13 poäng de första 12 omgångarna. Sedan tog vi 15 poäng de sista 6 matcherna och kommer tack vare det sluta på övre halvan. Nu inväntar vi lottningen av Stockholm Cup som kommer avsluta säsongen 2018.