Vinst efter WO

Igår söndag så var det tänkt att loket på fotbollsplanen skulle spela hem alla tre poängen för att rycka ifrån bottenlagen. Men det behövdes inte ens spelas någon fotboll för att ta hem alla poängen denna eftermiddag. För hemmalaget Qaran IKF lyckades inte att få ihop tillräckligt antal spelare till  matchen. Resultatet blev i och med detta 3-0 till bortalaget Lokomotiv Blackeberg.

Det var ett taggat men relativt frånvarodrabbat Lokomotiv Blackeberg som tog sig till Bromstens IP. Vi var 13 spelare plus ledare på plats som allihop var motiverade till att ta alla tre poäng. Men antiklimaxet var stort i laget när beskedet från hemmalaget kom, för vi var ju där för att vinna matchen på planen.

Detta innebär att loket är på säker mark ifrån att undvika de sista två platserna i tabellen som innebär direkt nedflyttning till div 6. Förutom om Qaran skulle lämna en till WO, och de utesluts från serien. Det skulle då innebära att serien skulle räknas om och att vi skulle tappa samtliga sex poäng vi tagit mot dem i år. Hur läget då skulle se ut är svårt att säga, men det skulle inte se lika bra ut som idag för vår del. Den saken är säker.

Det är nu i dagsläget också hela sex poäng ner till Rydbo IF på 10e plats, en placering som också kan innebära nedflyttning. Det beror på hur läget i Svffs serier artar sig. Men risken till det är liten, men så länge risken finns vill vi självklart undvika den placeringen också.

Nästa match för lokets del är på måndag, den 28e september kl 20.00. Då på hemmaplan mot Bollstanäs SK.

Hoppas vi då får ett rungande stöd från samtliga loketsupporters i årets sista hemmamatch.

/Redaktionen