Viktig vinst i toppstriden

Åtta dagar efter den svaga prestationen mot Polonia fick Loket möjlighet till revansch. För motståndet stod igår kväll Bromstens IK, som inför mötet låg precis ovanför Loket i tabellen. Spelplatsen var ett kyligt Stora Mossens IP.

Loket kom till matchen med vetskapen om att man mötte seriens bästa defensiva lag (sett till antal insläppta mål). Bromsten hade ett snitt på mindre än ett insläppt mål per match vilket imponerar i denna serie. I vårmötet hade Bromsten ett övertag på innermittfältet och Loket valde att för första gången i år överge 4-4-2 och ställde upp med 4-5-1 med en defensiv innermittfältare. Tabellförutsättningarna var som sådana att Loket behövde vinna för att ha en chans till uppflyttning.

I den första halvleken var Bromsten det bättre laget. De trillade runt bollen och stack in passningar i djupled. Loket hade svårt att skapa chanser och Bromstens målvakt fick knappt ett skott på eller mot sig under hela första halvlek. När Bromsten tog ledningen halvvägs in i halvleken var det inte orättvist, men ändå snöpligt då målet föregicks av vad som var en misstänkt offside. En offensiv pjäs i Bromsten löpte sig fri (möjlig offside) och spelade bollen tvärs över straffområdet och en medspelare kunde enkelt stöta in 0-1. Loket krigade ändå på och resultatet stod sig till halvtid.

I den andra halvleken behövde Loket flytta fram trupperna, så man återgick till sitt vanliga 4-4-2. Loket hade kommit till matchstart med 15 man, men efter tre skador, klev man in i den andra halvleken med endast en avbytare. Men vad gjorde det? En total scenförändring tog plats när Loket klev ut som ett helt nytt lag efter halvtidsvilan. Presspelet fungerade bättre, man vann de flesta dueller och succesivt började man även skapa chanser framåt. Tidigt i halvleken hade inbytte Viggo Kippel en nick i stolpen - men han skulle få revansch senare.

Lokets kvittering kom cirka 20 minuter in i andra halvlek. Äntligen fick Loket utdelning på en hörna! Viktor Åhlander Cevallos slog in den och efter lite flipper vid den bortre stolpen kunde Fredrik Ohlin stöta in bollen i mål från nära håll. Energipåslaget i Loket var påtagligt och man var nu det dominerande laget. Kort efter kvitteringen tog Loket även ledningen. Viktor satte en boll i djupled och Viggo Kippel la in en lyra från höger ytterposition. Bromstens målvakt stod långt ute och bollen seglade in i mål. Grattis Viggo till första målet i Loket! Viggo var dock inte klar där. Med kvarten kvar satte Jesper Edholm in ett fint inspel som Ohlin nickskarvade till Viggo inne i straffområdet. Viggo tog emot och drog till med vänstern och i en härlig båge seglade bollen ännu en gång över Bromstens målvakt och in i mål. Mycket vackert!

Matchens avslutande del blev såklart Bromsten bollförande och Loket slog mest ifrån sig. De hade något halvfarligt skott och en frispark i bra läge, men riktigt hett blev det inte. Iallafall inte för än i matchens sista minut då en i bortalaget blev fälld precis på straffområdeslinjen. Straffspark till Bromsten som de satte till 3-2. Minerna var ändå positiva i hemmalaget då domaren meddelade att han skulle blåsa av direkt på avspark. Domaren höll sitt ord och Loket tog en enormt viktig seger! En stor eloge till alla spelare i laget som rev och slet. Förutom nyförvärvet Viggos målsuccé framåt bör även försvaret framhållas. Mittbackarna Oscar Hallberg och Sebastian Svarvars städade undan mycket och smällde på, vilket var en viktig del i att Loket tog över matchbilden.

Det första stora hindret är avklarat för Loket i jakten på uppflyttning. Här näst väntar serieledande Banjul, och även den matchen spelas på hemmaplan. En ny seger är ett måste för hopp om uppflyttning. Men vinner Loket den ser det å andra sidan lovande ut!