Västerort i kaos: Lokomotiv Blackeberg trollar fram seger mot Vällingby AIK!

Denna artikel sponsrad av O'learys Vällingby

Efter att ha blivit utspelade och förlorat med 6-1 mot Brommapojkarnas nya lag, det kreativt döpta Brommapojkarna DFF, behövde Lokomotiv Blackeberg ta sig samman och visa sina konkurrenter var skåpet skulle stå. Den här gången var det dags att möta ärkerivalerna Vällingby AIK i ett sprakande västerort derby på Stora Mossen IP.

Fredagskvällen bjöd på strålande väder, men Lokomotiv Blackeberg stod inför en tuff utmaning då hela sju spelare saknades i startelvan jämfört med deras senaste seger mot Åkeshovs IOF. Trots detta skulle inget hindra dem från att säkra segern på hemmaplan, särskilt med tanke på lagets imponerande truppstyrka.

Matchen inleddes med Vällingby AIK som ägde bollinnehavet, men utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Istället var det Lokomotiv Blackeberg som visade sin dominans genom att, som vanligt, sätta bollen i nätet redan i den fjärde minuten. Målskytten Johan Hedberg var i högform och nådde imponerande tvåsiffrigt antal mål med sina 10 fullträffar på bara 6 matcher.

Vällingby AIK fortsatte att ha bollinnehavet, men ändå var det Lokomotiv som skapade de farligaste lägena. I den 44:e minuten fick nyförvärvet Jesper Strömberg en fantastisk chans att sätta bollen i nätet efter en fin passning från Filip Barkman. Jesper träffade dock ribban, men returen hamnade framför Elias Lahad som säkert slog in 2-0 precis innan halvtidsvilan. Elias gjorde därmed sitt andra mål för säsongen och visade varför han är en kraft att räkna med.

Andra halvlek blev en riktig snackis med domaren som delade ut flera gula kort till Vällingby AIK. I den 58:e minuten lyckades dock Vällingby AIK reducera till 2-1 och skapa nerv i matchen. Snacket med domaren fortsatte och Vällingby AIK:s vänsterback åkte på sitt andra gula kort och blev utvisad.

Det visade sig att domaren inte riktigt hade koll på vilka spelare som redan hade varningar. I samma situation lyckades nämligen Vällingby AIK:s mittback också snacka till sig ett gult kort, trots att han redan var varnad sedan första halvlek. På något konstigt sätt valde dock domaren att inte visa det röda kortet.

Vällingby AIK skapade några farliga lägen, men Lokomotivs målvakt Pontus Myhrán stod stark och stoppade allt.