Vändning till vinst samt en skrivbordsseger

I det förra inlägget nämnde vi att vi skulle återkomma till matchen mot Olympique Rissne. StFF:s tävlingskommité beslutade i torsdags att tilldöma Loket seger med 3-0 efter oegentligheter med spelare i relation till spelarförteckningen. Tre välkomna poäng in för Loket. Ikväll spelade sedan Loket hemmamatch mot Råsunda IS.

Efter förra veckans fina insats mot Qaran var tanken att spinna vidare på den och fortsätta med samma spelidé mot Råsunda. Loket fick dock en riktigt tuff start. Efter tio minuter satte Råsunda 0-1 efter inspel från höger. Efter ytterligare tio minuter rann en blåklädd igenom Lokomotiv-försvaret. Han avverkade fyra försvarare och fri med målvakt Joakim Dahlgren kunde han placera in 0-2. Ett otroligt vackert mål, men viss tveksamhet kring Lokets (uteblivna) cynism i försvarsspelet.

Fram till 0-2 och några minuter därefter var Råsunda det klart bättre laget. Men Loket växte sedan in i matchen och i den 27:e minuten kom utdelningen. Sebastian Asplund tog sig förbi både en och två motståndare ute till vänster. Han satte sedan in bollen till Jesper Nyman, som drog en försvarare och placerade distinkt in bollen i den borte burgaveln. Jespers först mål i Loket! Bara minuten senare var det dags att ringa i målklockan igen. Oscar Hallberg satte en väl avägd boll i djupled till Fredrik Ohlin. Denne tog med sig bollen ner mot kortlinjen och passade snet-inåt-bakåt till Christoffer Sjölander som elegant placerade in kvitteringsmålet. Efter detta spelade Loket riktigt bra och bjöd på många fina kombinationer. Bland annat hittade John Linder ett bra instick till Sebastian Asplund som inte lyckades chippa målvakten vid det friläge som uppstod.

I den andra halvleken klev Loket ut och gjorde en bra pressinsats. Man fick oftast stopp på Råsunda i ett tidigt skede och fortsatte samtidigt producera lägen framåt. Med timmen spelad föll också ett ledningsmål för Loket. "Cribbe" drog upp anfallet, satte bollen via Ohlin och fick tillbaks den. Sedan satte han ut bollen till Viktor Åhlander och fick även då tillbaka den. Från minimal vinkel kunde han till slut sätta bollen stolpe-stolpe-in. När gjorde Cribbe två mål i en och samma match senast?

Råsunda hotade egentligen bara en gång under den andra halvleken. Ett friläge, liknande de som Asplund hade i första, chippades strax över ribban. När Råsunda sedan med tio minuter kvar fick en gubbe utvisad efter en brysk kapning av Per Linzander, blev det en tämligen enkel resa mot tre poäng. Råsunda lyfte förvisso några bollar mot Lokets straffområde, men farligare än ett skottförsök från 25 meter, som tvingade Jocke till att rädda till hörna, blev det inte.

I och med nämnda skrivbordsseger och två raka vinster på planen har nu Loket fått ett rejält uppsving i tabellen. Bottenstriden är avlägsen (även om kontraktet inte är helt säkrat), och laget återfinns nu på en fjärdeplats i tabellen. Nästa match är mot tabelljumbon Baloch, som kommit igång nu under hösten, på söndag.