Välkommen tillbaka Fredrik Ohlin

Med cirka tre veckor kvar till årets säsong så är det nu dags att börja presentera årets alla nya ansikten. På listan av nya spelare finns det både helt nya förmågor samt efterlängtade hemvändare, och den inledande spelaren i denna artikel-serie är just en sådan. En "loketlegendar" på senare år tar sitt förnuft tillfånga och återvänder hem. Sedan han anlände till laget år 2010(redaktionens chansning), så har han hunnit med att vara lagets materialare, b-lagsansvarig, volleykung, duracellkanin och mycket mer. Läs mer om Fredrik nedan.

Födelseår: 1989.
Tidigare klubbar: IF Brommapojkarna, Ängby IF, IF Lokomotiv Blackeberg, IFK Vaxholm.
Position: Primärt ytter men är räds varken backspel eller att fiska på topp.

Förebild? Lasse Vibe, en förebild på men framför allt utanför planen. Favoritresemål? Medelhavsländerna.
Käkar helst? Varierat.
Lyssnar på? Bra musik, inskränker mig inte till band eller genrer.
Skomärke? Blivit mycket svåra Nikeskor sista åren...

5 snabba:
Allsvenskan eller Premier League? Allsvenskan
Öl eller vin? Öl
VM eller CL? VM
Full fart framåt eller Håll tätt bakåt? Full fart framåt
Sommar eller vinter? Sommar
Plugga eller jobba? Plugga

Vem är Fredrik?
En herre på 27 bast som har fullt upp med jobb, studier, nära och kära. Jobbar på TT och har avverkat 3,5 år av mina lärarstudier. Bosatt med sambo ute i idylliska Vaxholm och har familj och vänner i Bromma.

Hur har din fotbollskarriär sett ut?
Fostrad i Brommapojkarna och avslutade sista två junioråren i Ängby IF. Blev nästan sex år med "Loket" och sedan fjolåret med IFK Vaxholm.

Vad är din höjdpunkt under ditt fotbollspelande liv?
Får bli tre, ganska skilda, tillfällen. Slutspelsseger som junior i St:Erikscupen, avancemanget till division 5 med "Loket", samt fjolårets sanslösa avslutning med Vaxholm när vi efter en heroisk avslutning hängde kvar i division 4 tack vare bättre målskillnad.

Favoritlag, och varför?
IFK Göteborg och Liverpool. Anledningarna stavas Jesper Blomqvist och Robbie Fowler.

Efter många säsonger i Loket, så valde du att under 2015 lämna för spel i IFK Vaxholm. Där blev det nästan en hel säsong, och nu är du tillbaka. Tankar kring den sejouren? Utvecklat något hos dig själv som spelare?
Det var en riktigt härlig upplevelse, framför allt vissa hemmamatcher då de va över 100 pers som kolla. Det samt att få träna tre gånger i veckan och få känna att fotbollen verkligen stod i fokus. Skulle säga att jag blivit en aning bättre på allt, men framför allt vanan vid högre tempo.

Ser du skillnader i hur klubben IFK Vaxholm fungerar gentemot Lokomotiv Blackeberg?
Såklart, men det vore orättvist att jämföra. Vaxholm har en relativt stabil ungdomssektion, bättre ekonomisk grund och inte minst möjligheten att träna oftare.

Vad fick dig att återvända?
Fick ändrade jobbtider har inte möjligheten att träna mer än en gång i veckan. Därför var det ej hållbart med en vidare "satsning" i Vaxholm. I och med spel i Loket har jag möjligheten att få tid över till sambo och vänner. Dessutom blir det två flugor i en smäll då jag får en anledning att träffa nära vänner varje vecka.

Vad är din målsättning för säsongen 2016?
Att bidra på planen för lagets framgång och utanför planen till gemenskap.

Vad tror du om Lokets säsong 2016?
Beror såklart mycket på skador och liknande men någonting säger mig att det blir en pallplats!

Välkommen tillbaka Fredrik!

/Redaktionen