Välkommen till Loket, Olle Wengelin.

Med cirka tre veckor kvar till årets säsong så är det nu dags att börja presentera årets alla nya ansikten. På listan av nya spelare finns det både helt nya förmågor samt efterlängtade hemvändare. Den tredje att presentera i denna reportageserie är vårt nyaste tillskott på försvarssidan. Det är den "lilla" och spelskickliga mittbacken från hälsingland som kommit in perfekt i truppen efter några avhopp på mittbacksplatsen inför detta år. Med två träningsmatcher i ryggen så ser det ut att bli inget annat än en succé. Läs mer om Olle nedan.

Födelseår: 1991
Tidigare klubbar: Vallsta IF, Bollnäs GIF/FF, Bogården IK, Växbo IF
Position: Mittback

Förebild? Zinedine Zidane
Favoritresemål? Hälsingland
Käkar helst? Mammas hemlagade
Lyssnar på? Allt möjligt
Skomärke? Nike/Adidas

5 snabba:
Allsvenskan eller Premier League? Allsvenskan.
Öl eller vin? Öl.
VM eller CL? VM.
Full fart framåt eller Håll tätt bakåt? Anfall är bästa försvar, full fart framåt. Sommar eller vinter? Sommar.

Vem är Olle?
25-årig hälsingegrabb som letat sig vidare till storstan. Bor sedan 1,5 år tillbaka i ”Vilda Väsby” och jobbar med avtal och faktura-administration på elbolaget Fortum. Jammar gärna loss på saxofonen när det finns tid över.

Hur har din fotbollskarriär sett ut?
Fotbollskarriären startade som målvakt i moderklubben Vallsta IF och där blev jag kvar tills det var dags för 11-mannaspel och målen blev för stora. Gick sedan vidare till Bollnäs GIF/FF vid fjorton års ålder och gjorde resterande pojk och seniorspel där, med undantag av två kortare perioder i Bogården IK och Växbo IF.

Vad är din höjdpunkt under ditt fotbollspelande liv?
Uttagen i säsongens lag Div.4 Hälsingland 2011 av den lokala fotbollsbloggaren ”Staketexperten”.

Favoritlag, och varför?
Real Madrid, Zinedine Zidane är den största anledningen till detta.

Vad visste du om loket innan och vad har du för förväntningar?
Visste inte speciellt mycket om föreningen innan men hade hört att det var ett skönt gäng, vilket jag nu också fått bekräftat. Potentialen i laget är hög och får vi träna på och bli lite mer samspelta tror jag vi kan nå långt!

Mittbackar i din storlek är inte det vanligaste, vem skulle du säga att du är mest lik i din spelstil?
Som mittback och Real Madrid-fan har det naturligtvis blivit att jag tittat och försökt tagit efter mycket av det Sergio Ramos gör på planen. Andra har sagt att jag liknar Philipp Lahm i min spelstil, så nått åt det hållet.

Vad är din målsättning för säsongen 2016?
Min målsättning för säsongen är att ta en plats i laget och förhoppningsvis kunna bidra till att vi vinner många matcher.

Vad är dina intryck av föreningen IF Lokomotiv Blackeberg?
Har bara bra intryck av föreningen. Fint mottagande och omhändertagande från ledare och spelare, ser verkligen fram emot kommande säsong!

Välkommen till Loket Olle!

/Redaktionen