Välkommen till Loket, Daniel Finetto-Liljeqvist!

Med cirka tre veckor kvar till årets säsong så är det nu dags att börja presentera årets alla nya ansikten. På listan av nya spelare finns det både helt nya förmågor samt efterlängtade hemvändare. Den andra att presentera i denna reportageserie är vårt nyaste tillskott på anfallssidan. Som kommit in i laget och direkt gjort ett stort avtryck, med tre mål på det inledande två träningsmatcher. Kristian som vunnit skytteligan i Loket varje år sedan tidernas begynnelse har fått sig en riktig utmanare detta år. Läs mer om Daniel nedan.
 
Födelseår: 1990
Tidigare klubbar: Immetorp BK, KB Karlskoga, Degerfors IF, Real Örebro Position: Anfallare, Släpande anfallare

Förebild? Zlatan Ibrahimovic
Favoritresemål? Italien
Käkar helst? Pasta
Lyssnar på? Det mesta
Skomärke? Nike

5 snabba:
Allsvenskan eller Premier League? Premier League
Öl eller vin? Vin såklart
VM eller CL? VM
Full fart framåt eller Håll tätt bakåt? Framåt
Sommar eller vinter? Sommar

Vem är Daniel?
Daniel är en lugn och trevlig kille som är bosatt i Sundbyberg sedan snart ett år sedan. Jag kommer från Karlskoga och Örebro. Jag uppskattar god mat och njuter av allt vad livet har att erbjuda.

Hur har din fotbollskarriär sett ut?
Min karriär startade som 5-åring i Immetorp BK. Efter ca 9 år där byttes den grön-vita matchtröjan ut om en röd-vit tröja. I Degerfors hann jag med att spela pojkallsvenskan och juniorfotboll innan jag bytte till KB Karlskoga. Där spelade jag några år innan studierna lockade mig till Örebro. Väl där kunde jag inte hålla mig borta från fotbollen utan började spela med Real Örebro i div. 4 och 5. Nu är jag här i Stockholm och trivs bättre än någonsin!

Vad är din höjdpunkt under ditt fotbollspelande liv?
Höjdpunkten var nog när jag spelade med Degerfors och gick fotbollsgymnasiet där. Jag har egentligen ingen individuell prestation utan det är mest den tiden som jag rankar högt i mitt liv.

Favoritlag, och varför?
AIK. Motivering behövs inte, det finns bara ett lag i världen!

Vad visste du om loket innan och vad har du för förväntningar?
Egentligen visste jag inte så mycket om Loket innan jag tog kontakt med Per, förutom att ni lirade i div. 5. Jag fick ett väldigt fint bemötande av Per och sedan dess var jag helt fast! Mina förväntningar är stora. Det finns riktigt härliga grabbar i truppen, så jag förväntar mig en fantastiskt rolig säsong med mycket glädje, svett och jävlar anamma!

Tre mål på två matcher, kommer storklubbarna börja rycka i dig redan?
Haha, för mig är det bara Loket som gäller. Så länge inte Zlatan erbjuder mig en plats bredvid honom i anfallet i Paris, då kommer jag verkligen överväga saken.

Vad är din målsättning för säsongen 2016?
Min målsättning är att vi spelar en rolig och underhållande fotboll. Det, i kombination med kvalitén jag har sett i truppen, kommer det ta oss långt. Jag skulle nog våga säga att vi hamnar top 5 i år.

Vad är dina intryck av föreningen IF Lokomotiv Blackeberg?
En helt fantastisk klubb! Vilket mottagande man fått. Det känns som att man spelat här i många år. Kan inte klaga på något.

Välkommen till Loket Daniel.

/Redaktionen