Två nickmål gav tre poäng

Under måndagskvällen tog Lokomotiv Blackeberg emot tabelljumbon Hagalund. Höstmörker rådde förvisso men temperaturen var förhållandevis varm denna afton.

Matchen började trevande men efter hand tog Loket tag i taktpinnen och tog över matchen. Närmast mål för Loket kom Kristian Andersson som tog sig in i straffområdet, skottfintade bort en back och chippade sen över den utrusande målvakten. Tyvärr smet bollen någon decimeter utanför och landade i burgavelns utsida. I den 19:e minuten fick Hagalund en fripark några meter in på offensiv planhalva. En bra leverans förvisso men väl i straffområdet fick en Hagalundspelare alldeles för ostört nicka ned bollen till en medspelare. Medspelaren drog till med en praktvolley i bortre gaveln och Carl Lexenberg i målet kunde bara chanslöst titta på. Efter det kom Lokets press av sig men Hagalund skapade inte en enda farlig målchans. Efter en dryg halvtimme skadade sig Benjamin Fransson olyckligt, någonting med knät.

Den andra halvleken präglades av dominans från Loket men de riktigt vassa målchanserna uteblev till en början. Sju minuter in i den andra halvleken kom äntligen kvitteringen. Ett briljant instick från Jesper Nyman friställde Mohamed Messaoud. "Momo" avslutade på ett och målvakten blockerade. Blocken fick dock en hög båge in mot mål och ensam med två försvarare vann Mohamed den luftduellen. Nicken tog i den högra stolpen och knorrade sig retfullt in i vid vänster burgavel. Nu hamnade Loket i en situation där de kände att de hade vittring för en viktig seger. Å andra sidan skulle en förlust i denna match vara ödesdiger så det gick inte att gå till full attack. Loket fortsatte dock dominera bollinnehavet och förutom en nick från nära håll som gick utanför hade Hagalund inget att komma med. Loket skapade en mängd hörnor och inkast långt fram i banan (som när Oscar Hallberg är på plan är att betrakta som en hörna). Med drygt tio minuter kvar att spela gav det äntligen utdelning. Oscar kastade långt från höger. Första bollen studsade förbi klungan och från borte delen av straffområdet fick Fredrik Ohlin fritt läge. Med målvakten påväg åt fel håll blev det helt tomt i det borte hörnet dit bollen nickades i mål. De slutliga minuterna kontrollerade Loket matchen och Hagalunds försök till anstormning genererade inte i några farliga lägen.

Två raka vinster nu för Loket och vind i seglen. Nästa måndag väntar match mot serieledande Parsian, åter igen hemma på Mossen.