Trettondagscupen

Idag kickstartade Loket säsongen 2018. Nio spelare samt nye coach Lasse Nyberg tog sig ut till Hackstahallen i Åkersberga för att spela en futsalturnering. Formatet var två stycken fyrlagsgrupper där motståndarna för Loket hette Vallentuna United, IFK Vaxholm och Roslagskulla. De två bästa lagen gick vidare till semifinal.

Lokomotiv Blackeberg-Vallentuna United 0-1
Inledningsmatchen mot division 7 laget blev en trög historia där Loket inte hittade något eget spel. Försvarsspelet var stabilt men en omställning från Vallentuna resulterade i matchens enda mål. Uppförsbacke direkt för Loket. Noterbart också att stackars Oscar Hallberg åkte på en skavank och inte spelade något mer denna eftermiddag.

IFK Vaxholm-Lokomotiv Blackeberg 3-3
Förhandsfavoriten Vaxholm som hör hemma i division 4 tog ledningen relativt tidigt i matchen och uppförsbacken växte således för Loket. Från det jobbade Loket ändå upp sig och halvvägs in i matchen kunde Olle Nyberg på egen retur lägga in kvitteringen 1-1. Med målnollan framåt spräckt blev det ett momentum och bara minuten senare slog Yanko Villanueva en passning parallellt med mållinjen till Fredrik Ohlin som la in bollen i det tomma målet. Med ledningen blev tyvärr försvarsspelet mer virrigt. En fin smörpass till bra läge gav Vaxholm 2-2. Med några minuter kvar chippade Vaxholm in en långboll som Joakim Dahlgren lämnade retur på och bollen kunde tryckas in i mål till 3-2. Loket fortsatte trycka på och med en dryg minut kvar fick Loket frispark från ca 4-5 meter. Olle Nyberg bombade på denna in sitt andra mål till 3-3. Båda lagen tryckte på för en seger och slutminuten var rena vilda västern. Bl.a. fick Joakim Dahlgren revanschera sig med en dubbelräddning och Erik Jörmyr avslutande med att göra en fin block.

Roslagskulla-Lokomotiv Blackeberg 1-1
Förutsättningarna inför den avslutande gruppmatchen var att seger räckte för avancemang men kryss inte. Loket förde spelet och "Kulla" skapade egentligen inte någonting. Med sju minuter kvar fick Loket möjlighet att spela powerplay vilket de inte utnyttjade. I stället avlöstes det numerära övertaget med att Loket fick en tvåminutare och tiden rann iväg till endast tre minuter kvar på uret. Då passade Yanko Villanueva fram Fredrik Ohlin som tog in bollen i banan och sköt invid första stolpen till 1-1. Det blev en slutforcering och det saknades inte chanser för Loket under dessa minuter. Fredrik Ohlin prickade kryssribban och Olle Nyberg hade tom bur från bara några meter men sköt utanför. Marginalerna var alltså emot och avancemang till semifinal uteblev.

En fin kämpainsats och trevligt häng får ändå ses som en lyckad dag för Lokomotiv Blackeberg och vi tackar arrangörerna för en trevlig tillställning som vi säkert återbesöker 2019.

Nu är säsongen igång på allvar och uppladdningen för Stockholm Cups tredje omgång påbörjas.