Tredje raka segern!

I kväll spelades det åter igen fredagsmatch. Lokets enda hemmamatch för säsongen som inte spelas på en måndag. För motståndet stod FC Baloch som inlett med två raka förluster. Vi vet dock att det inte finns några enkla matcher i denna serie och mycket riktigt satt det långt inne, innan Loket kunde avgöra med bara minuter kvar.

Loket inledde annars bra men mattades mot slutet av första halvlek. I chansväg hade Loket ett halvdussin skapliga lägen men gick mållösa. Baloch skapade två kanonchanser, men Jeppe Nyman respektive Erik Ekengren städade undan dessa i sista stund.

Den andra halvleken såg ungefär likadan ut i chansväg, fast chanserna var än hetare åt båda hållen. Carl Lexenberg räddade först ett friläge och en stund senare tippade han ett hårt distansskott i ribban. Två klassräddningar. Loket hade halvlägen och Kristian Andersson på topp var den som oftast var nära farligheterna. Kristian, som inlett säsongen strålande målmässigt (fyra mål de två första matcherna) gick mållös i denna match men låg i stället bakom det förlösande vinstmålet. Med drygt fem minuter kvar att spela fick han bollen strax utanför motståndarnas straffområde. Han gjorde bort en motståndare via en tvåfotare och serverade sedan Ekengren. "Eken" som fyllt från mittfältet tog emot på första och drog till på det andra tillslaget, i höjd med straffområdeskanten. Med skaplig kraft och bra precision skickade han in bollen invid den högre stolpen, utom räckhåll för bortalagets målvakt.

Vilt jubel utbröt. De återstående minuterna kontrollerade Loket fullständigt och bjöd in till något läge för motståndarna.

Ledartröjan är åter på, i den på nytt haltande tabellen. Nästa fredag vankas det bortamatch mot Råsunda IS.

La Squadra!