Tre poäng i premiären efter sent avgörande

107 dagar. Längden på Lokets försäsong har sällan varit så lång. Ända sedan det på skoj sparkades boll i en inomhushall i Åkesberga den 6 januari har målet hela tiden varit att formtoppa till i kväll. Dessvärre fanns några tunga namn på skadelistan till premiären, men Loket hade ändå 16 namn att tillgå och en fullgod trupp för att kunna prestera när Tensta IK kom på besök i årets seriepremiär.

Halvvägs in i den första halvleken tog Loket ledningen. Ett bra förarbete av John Linder, Daniel Finetto och Jeppe Nyman bäddade för målet. Jeppe trädde in bollen till Kristian Andersson, som tog emot och placerade in 1-0. Otroligt skönt för notoriske målskytten Kristian att få öppna målkontot direkt, då han annars brukar vara trögstartad på våren. Tensta sökte sin targetforward för jämnan, och även om han var skicklig uteblev farligheterna för bortalaget. Med tre minuter kvar av första halvlek fick Tensta en till synes billig frispark. Den slogs in, och i tumultet på andrabollen kunde en i bortalaget dra in en tåjagare invid stolpen till 1-1.

Till andra halvlek klev Loket ut bestämda att återta ledningen. Dessvärre blev det Tensta som fick göra matchens tredje mål. Målvakt Joakim var ur position nere vid kortlinjen och slog en passning som bröts. Bollen passasdes snett inåt bakåt där den nämnda targetspelaren tryckte in 1-2 i öppen bur. Loket flyttade då upp trupperna i jakt på en kvittering. Med kvarten kvar slog Fredrik Ohlin en passning tvärs genom straffområdet till en framrusande Kian Pedram. Kian fick en fot på bollen och målvakten var ur spel. Dock smet bollen precis utanför och 1-2 stod sig. Men med 10 minuter kvar blev det rörigt i Tenstas straffområde och på en andraboll kunde Kristian Andersson trycka in kvitteringen. Vilt jubel, men samtidigt fanns nu ett momentum i laget och det var givet att gå för tre poäng. Det skulle också uppstå ett jätteläge strax därpå. Efter att Tenstas målvakt lämnat retur fick totalt 3-4 Loketspelare avsluta sammanlagt 5-6 gånger i inne straffområdet. Några skott blockerades och några blev halvträffar som ej hotade. Otroligt att bollen inte letade sig in i det läget.

Efter denna jättechans trodde nog de flesta att det bara skulle bli delad poäng. Men skam den som ger sig. Med två minuter kvar stack debuterande Carl Ohlsson in en fin passning till Kristian Andersson. Kristian tog med sig bollen in i mitten och sköt sedan i det hörn han kom från. Målvakten stod fastfrusen och 3-2 samt hat-trick för Kristian var ett faktum. Vilt jubel utbröt och Kristian kostade på sig några sköna konstgrässkrubbsår för att få till en värdig målgest. De flesta trodde att endast sekunder återstod, men Tensta hann måtta in ett par bollar innan domaren satte pipan till munnen och blåste av.

Otroligt skön start på säsongen och nu bygger vi vidare på detta. Ny match redan på fredag då bortamatch mot Apollon Solna väntar.