Träningsmatch: Gimonäs FC 1-4 (1-1)

Matchen mot division 6-laget Gimonäs FC kändes som ett perfekt test för vår ambition att utveckla våra skills i att föra matcher och det svar som gavs var väl egentligen att Loket fortsatt har en bit kvar till formen. Att förlusten skrevs till hela 1-4 är möjligen inte helt representativt för matchbilden men avslöjar ändå att vi inte har någon egentlig ordning på förvarsspelet just nu samtidigt som vi står för några grova individuella misstag som ger motståndarna målchanser utan att alls behöva jobba för dom. Vi kommer att bli ännu hårdare straffade för dylika misstag när serien drar igång. Dock fick vi även se prov på en hel del positiva tendenser i spelet med boll.

Vi hade som väntat stort bollinnehav matchen igenom men lyckades ytterst sällan omvandla det till några målchanser. Enda undantaget var när motståndarnas backlinje misslyckades med sina offsidefällor och vi samtidigt lyckades löpa igenom. Vårt ledningsmål i den första halvleken kom just genom en sådan situation då Daniel Hinders löper sig fri på en finfin genomskärare signerad Lokets egen Stefan Rehn, Erik Ekengren. Avslutet var kliniskt och i det läget kändes det som att det skulle kunna bli en behaglig afton.

Dessvärre visade det sig inte alls bli så. Gimonäs kvitterade strax därpå efter en synnerligen flummig situation där minst en, kanske två offsider missades av den klart fladdrige rättsskiparen för dagen. Att han dessutom stod med armen uppe i ca 5 sekunder innan bollen förpassades i mål när men sedan helt sonika ändrade sig är rakt igenom obegripligt. Domaren erkände själv att han inte riktigt var med i matchen i första halvlek men det ska i ärlighetens namn ju sägas att han fortsatte att flumma kraftigt även i den andra...

I paus gör vi fem byten vilket såklart rycker sönder matchbilden något men vi fortsätter att ha mycket boll utan att skapa just någonting. Undantaget är ett friläge för Wille när Ted trär igenom bollen fint men med ”för mycket tid att tänka” blir Willes avslut inte riktigt vad man hade önskat och smiter utanför.

Strax därefter misslyckas vi med att flytta upp laget ordentligt och blir rejält straffade i en omställning. 1-2 i det läget är egentligen ingen katastrof men här tycks vi helt tappa geisten och Gimonäs tillåts ta över matchbilden under en 20-minutersperiod. I takt med att matchen rann oss ur händerna tappades alla linjer i försvarsspelet och när Målvakts-Marco duffar en resning rakt i gapet på en Gimonäsare känner sig Sebastian Eales tvungen att riva ner vederbörande för att denne inte ska rulla in bollen i öppen kasse. Den solklara utvisningen uteblir av oklara skäl och när sedan domaren börjar flytta straffpunkten bakåt, enkom för att Marco upplevt den som ”för nära” når löjets skimmer upp på kritiska nivåer. Straffen rullas säkert i mål och det börjar bli uppenbart att det inte kommer gå vägen för Loket den här kvällen.

1-4 kommer av bara farten och när matchen summeras konstateras det att vi saknat den berömda inställningen och heller inte kommit upp i den spelmässiga nivå som vi behöver.

Rent taktiskt finns det mycket att analysera men det vill vi ju ogärna bjuda kommande motståndare på så det håller vi för oss själva.

Allt kan fortfarande bli bättre och nu blickar vi framåt mot genrepet mot Saltsjöbaden på söndag.