Torsk i höstpremiären

I kväll var det dags för Loket att fullborda den tionde omgången, när man "tog emot" Scandinavian Soccer. Tog emot blir dock en felaktig beskrivning då det läggs nytt konstgräs på Mossen just nu och matchen var därför flyttad till Åkeshovs BP - deras hemmaplan.

När lagen mötes i sista matchen innan sommarvilan avgick Scandinavian med seger 3-2 efter att gjort några billiga mål i första halvlek och Loket haft svårt med effektiviteten framåt. Kvällens match blev tyvärr i väldigt stor utsträckning en repris...

I matchens första minut gjorde Scandinavian 1-0 efter att Loket blev långa i sin struktur mellan lagdelarna och en motståndare slog en riktigt bra genomskärare. Loket försökte hålla modet upppe och bland annat gjorde Scandinavians målvakt en reflexräddning från nära håll när Mohamed Messaoud avslutade. I stället lyckades bortalaget utöka sin ledning i anfallet efter till 2-0. En ytter kom runt på kanten och passade in till en medspelare som glidtacklade bollen in i mål. Efter en halvtimme spelad var det dags igen. Ett instick avslutades på halvvolley inne i straffområdet och Lokets målvakt Gustaf Malmgren var chanslös. Usel första halvtimme, men sedan blev Loket bättre. Direkt efter 3-0 ordnade Sebastian Asplund en straff . En straff som Erik Jörmyr satte högt i mål. Loket pressade på och hade bl.a. 5-6 hörnor innan domaren blåste av för halvtid.

I den andra halvleken fortsatte Loket pressa på. Man skapade en hel del skapliga lägen, men de riktigt vassa chanserna uteblev. Övertaget var dock påtagligt och Loket slog antagligen något sorts division 6-rekord i antal hörnor denna match. Uppskattningsvis 20 hörnor fick man, men även om leveransen flera gånger var bra fick Loket ingen utdelning på dessa. Scandinavian stack emellan med några kontringar där de borde punkterat matchen men "Gurra" i målet avvärjde bl.a. två frilägen. I övrigt ägnade sig bortalaget mestadels åt att fördriva tid vid varje avblåsning, vilket retade gallfeber på flera Lokomotivare, och det gick åt för mycket energi till detta. Utan reducering uteblev anstormningen när matchen närmade sig sitt slut och Loket fick se sig besegrade. Tyvärr drog Jörmyr på sig sitt andra gula i matchens slutskede och är därför avstängd en match.

Noll poäng mot Scandinavian blir Lokets facit 2019, och nu gäller det att kavla upp ärmarna inför de avslutande åtta omgångarna. Närmast väntar Ursvik IK nästa måndag, med stor revanschlusta efter denna match. En vinst är klart nödvändig om man ska hänga på i toppstriden!