Tillbaka på vinnarspåret!

Vårsäsongen avslutades med en förlust och även de inledande två omgångarna på hösten har genererat noll poäng till Loket. I kväll tog man emot Idrottsgatan på Mossens nylagda konstgräsmatta. Förlusttrenden behövde brytas om man skulle hänga på i toppen.

I den första halvleken visade Loket upp ett bättre tålamod än senast mot Ursvik. Det tålamodet gav också utdelning relativt tidigt in i första halvlek. Efter att ha haft ett längre anfall hittade bollen till slut in på comebackande Olle Nyberg. Olle slog en svepande crossboll mot Daniel Hinders i bortre delen av straffområdet. Hinders vek in och placerade elegant bollen invid den bortr stolpen med sin sämre vänsterfot. Idrottsgatan växte in i matchen och hade några halvchanser i slutet av halvleken. Därför var det extra skönt när Loket utökade i matchminut 42. Oscar Hallberg skickade en längre boll från backlinje mot målskytten Hinders. Både försvarare och målvakt i bortalaget kom fel till bollen och efter ett motlägg med den sistnämnda hade Hinders en enkel sak att lägga in sitt andra mål i öppen bur.

I den andra halvleken handlade det om att bibehålla koncentrationen och inte släppa in Idrottsgatan i matchen. Det lyckades man bra med och när Mohamed Messaoud och Viktor Åhlander Cevallos fyllde på till 4-0 med varsitt mål var matchen avgjord. Trean kom efter ett fint förarbete från Sebastian Asplund och det fjärde målet placerade alltså Viktor in i bortre burgaveln efter assist från Jesper Edholm. Idrottsgatan fick in en reducering på hörna med knappt tio minuter kvar, men hotade inte segern på något vis. I dagens match bör även verkligen backlinje och målvakt framhållas, då samtliga stod för en solid insats bakåt.

Loket hänger på toppduon Banjul och Bromsten och med en fin slutspurt lever serien i allra högst grad. Nästa stopp för Loket är Qaran som väntar på Knutby BP nu på söndag.