Tack för allt Kristian!

Kristian Andersson, en klubblegendar och otroligt uppskadad lagkamrat har valt att lägga skorna på hyllan. De knäproblem han ådrog sig förra sommaren har fortsatt gäcka honom under försäsongen och när belastningen trappats upp har kroppen sagt ifrån.


Kristian vann skytteligan tio säsongar i rad, 2008 till 2017.


Kristian, nyligen fyllda 32, har under ett drygt decennium varit en nyckelspelare för Lokomotiv Blackeberg. Oavsett tränarkonstellation har han varit ett stående namn i startelvan. En amatöranalytiker hade nog slängt sig med benämningar som måltjuv eller klassavslutare för att beskriva Lokets nummer 9. Vi som följt Kristian under dessa år vet dock att han missat otaliga frilägen och även bommat några straffsparkar. Att han trots detta landat den interna skytteligan tio säsonger i rad säger bara ännu mer om vilken otrolig spelare han är.

Ett extremt energikrävande presspel och djupledslöpande kombinerat med speluppfattning av högsta klass har gjort att Kristian, oavsett motstånd och matchbild, alltid varit ett hot framåt. För att beskriva höjden av Kristians bidrag till Loket kan säsongen 2014 nämnas. Klubbens bästa år någonsin och ett år då Kristian satte dit 20 mål i division 5. Ett makalöst bra facit.

Frågan är dock om inte Kristian kommer vara minst lika saknad som människa och lagkamrat. En oerhört uppskattad individ av så väl medspelare som tränare. Han har aldrig haft en sur min kring taktik eller speltid, aldrig varit i konflikt med medspelare och alltid ställt upp när diverse föreningsjobb behövt göras. Dessutom har han varit en starkt bidragande faktor till att lagfester och andra evenemang blivit lyckade.

För knappt ett år sedan spelade Loket seriepremiär mot Tensta IK. Kristian gjorde hat-trick och Loket vann med 3-2. Om knappt tre veckor går Loket mot seriepremiär igen, men utan Kristian för första gången sedan 2007. Vi kan åtminstone hoppas att någon ersätter målfabrikationen (även om det blir svårt), men personen Kristian Andersson kommer hur som helst vara enormt saknad. Tack för allt Krille!