Svagt försvarsspel ledde till ny förlust

Efter två bortamatcher och noll vunna poäng var det ett Lokomotiv som åter vände hem till Mossen, med goda förhoppningar om att börja ta poäng igen när Olympique Rissne kom på besök.

Det blev dock uppförsbacke redan efter 15 sekunder. Ett Lokomotiv som kom fel in i positionsspelet blir direkt straffat och bollen hamnade bland nätmaskorna. Ett inlägg mot borte stolpen där Jocke först avvärjde men bollen letade sig ändå in. Bara några minuter senare var det dags igen. En konstig situation där en Rissnespelare blev frispelad vid straffpunkten och kunde placera in 0-2. Strax därpå blev båda lagen decimerade efter att Tarek Atoura rykt ihop med en motståndare och båda fick syna det röda kortet. Efter cirka halvtimmen spelat blev Loket straffade efter bolltapp. Felpositionerade blev Rissne övertaliga på borte stolpen och kunde näta ånyo. Erik Ekengren gav dock liv åt matchen när han i slutskedet av halvleken krigade till sig bollen efter målvaktsslarv. Han sköt då på studs bollen i en båge mot det öppna målet till 1-3.

Den andra halvleken fick sedan just den start den behövde. En snabb frispark från Christoffer Sjölander vållade problem för Rissnes målvakt som lämnade reutr. Kristian Andersson stormade fram och satt 2-3. Loket låg på och hade flera bra chanser att kvittera. Tyvärr fick Rissne en omställning som de förvaltade och 2-4 var ett faktum. Med kvarten kvar gav dock Ekengren åter matchen liv när han satte dit en förstklassig nick på ett kanoninlägg från Kristian, 3-4.

Loket flyttade upp laget men fick inte in några fler bollar. I stället kunde Rissne straffa det ihåliga försvaret och göra ytterligare två mål och matchen slutade alltså 3-6.

Nya tag på söndag, då väntar match mot serieledaren Polonia Falcons på Åkeshovs BP.