Storseger i serieavslutningen

Loket spelade igår kväll den avslutande seriematchen mot Råsunda IS. Det var ett rejält köldslaget Råsunda IP som var arenan för dagen men Lokets spel var desto mer värmande. För Loket var det bara vinst som gällde i hopp om att vinna serien, samtidigt som Råsunda behövde vinna för att ha en möjlighet att hänga kvar. En öppen tillställning kändes på förhand inte som en omöjlighet.

Loket tog ledningen tidigt i matchen. Äntligen har hörnorna börjat ge resultat. Viktor Åhlander Cevallos slog en inåtskruvad hörna som Fredrik Ohlin knoppade in vid den borte stolpen. Skönt för Loket att tidigt få bryta dödläget. Råsunda svarade dock. Ett vackert skott utifrån som var otagbart för Gustaf Malmgren genererade en kvittering omgående. Loket svarade dock med att visa effektivitet på hörna igen strax därpå. Ännu en välslagen hörna av Viktor och den här gången vann Oscar Hallberg nickduellen och Ohlin nickskarvade in bollen i mål från nära håll. Några minuter senare vad det dags igen. Henrik Fälldin slog in ett högt inlägg från höger. Ohlin tog sats och nickade från straffpunkten in bollen uppe i det högra hörnet av målet. Hat-trick i nickmål för Ohlin alltså! Lokets effektivitet via huvudspelet var inte slut än. Ytterligare en välslagen hörna från Viktor nickades av Christoffer Sjölander i ribban, ned och in via en försvarare. Var detta "Cribbes" första nickmål någonsin månne? Ställningen 4-1 i Lokets favör stod sig fram till halvtidspausen.

I den andra halvleken handlade det om att hålla tätt första kvarten för att få Råsunda att tappa hoppet. Det lyckades Loket med och ungefär kvarten in i halvleken avgjorde man matchen definitivt genom att göra 5-1. Olle Nyberg vann boll och satte den i djupled till Ohlin, som sprang sig fri och placerade distinkt in sitt fjärde mål för dagen i den borte burgaveln. Viggo Kippel kom in och snappade sen upp en indianare från Råsundas backlinje. Ensam med en försvarare och målvakt hade han lekstuga och hann med både två och tre skottfinter innan han lättade in 6-1. Loket fyllde sen på med mål nummer sju. Efter att Tom Hedström prickat ribban hamnade bollen hos Viggo som la upp bollen till Daniel Hinders som i sin tur placerade in bollen. Råsunda hann med en reducering innan Loket fastställde slutresultatet till 8-2 i matchens slutskede. Det sista målet kom efter ett långt inkast från Hallberg som till slut Tom hade en hjässa på innan den gick i mål. Fem nickmål i samma match torde vara något sorts rekord!

Loket gick i och med segern upp i serieledning, men Banjul har fortfarande kvar sin sista match att spela. Tar Banjul en elle tre poäng idag när de möter Qaran vinner tyvärr de serien före Loket. Hoppet om uppflyttning lever dock vidare hur som helst, men mer information kommer om det nu blir Banjul som vinner serien.