Stabil vinst mot Polonia

I kväll spelade Loket sin första av fem raka fredagsmatcher. Det var hemma på Stora Mossens IP och försommarvädret hade återvänt när Polonia Falcons stod för motståndet. En motståndare som Loket bara fått med sig en poäng från de tidigare fyra mötena under 2017 och 2018. En vinst var dock nödvändig för att inte tappa mark i tabellen.

Loket fick också en drömstart. Efter inkast peggade Jonatan Holm upp bollen till Fredrik Ohlin som drog in ett väl avvägt inlägg mot straffpunkten till en fristående Axel Oljons. Axel tog emot bollen och avslutade mellan målvaktens ben till 1-0. Axels första mål för klubben, grattis! Loket trummade på och bland annat hade Mohamed Messaoud ett lobbavslut från långt håll i ribban. Tyvärr gjordes nästa mål av gästerna. De kom runt på kanten och slog ett inlägg mot bortre stolpen. Där blev Christoffer Sjölander bryskt knuffad i ryggen och stötte själv in bollen i egen bur. Frispark tyckte Loket, mål tyckte domaren. Resultatet 1-1 stod sig sedan till halvtidsvilan.

I den andra halvleken tog Loket över fullständigt. Förutom ett halvfriläge från Polonia, som matchens gigant Erik Jörmyr avvärjde, hade de inte mycket till anfallslägen. För Loket hade till en början Mohamed en klack i stolpen, hans fjärde (!) ramträff i år. Ledningsmålet gjordes i stället av debutanten Gideon Asum. Jesper Nyman avslutade i en andravåg och ”Gidde” förlängde med en tånagel in bollen i burgaveln. Stort grattis även Gideon till första målet! Med kvarten kvar stängde Loket matchen. Sebastian Asplund smörpassade en boll till djupledslöpande Jesper Nyman. Jesper tog med sig bollen förbi målvakten och avslutade sedan i öppen bur.

Två vinster och två kryss är Lokets facit än så länge. Här näst väntar FC of Hässelby nästa fredag.