Silly season 2019

På söndag beger sig Loket till Vaxö för årets första träningsmatch när division 5-laget IFK Vaxholm står för motståndet. Loket är nu cirka 2/3 in på försäsongen och om en dryg månad drar seriespelet igång. Det har blivit en genomsnittlig omsättning på spelartruppen och ännu är den ej helt spikad. Nedan redogörs för status just nu.

Klara spelarförluster
Oskar Romell. Trotjänaren med mer än 10 år i föreningen tar ett tillfälligt uppehåll då han kommande tid (hela denna säsong) arbetar utomlands. Förväntas återvända, men oklart om han håller igång med något spel.


Oskar Romell kommer inte till spel under 2019 pga jobb i Mozambique.

Emil Nidén. Skräckskadan från i fjol och en allmänt sargad kropp gör att Emil inte ämnar att återuppta sin fotbollskarriär igen.

Kian Pedram. Kommer prioritera familj kommande år och har således bestämt sig för att inte vara med i truppen.

Tarek Atourah. Har fullt upp med studier och jobb, varpå även han inte kommer vara med denna säsong.

Olle Wengelin. Har löst jobb och boende hemma i Bollnäs och beger sig dit. Har kritat på för division 3-klubben Bollnäs GIF.


Olle Wengelin har flyttat och kritat på för hemklubben Bollnäs GIF i division 3.

"Pajen" Farhad. Anslöt i somras, men har pga personliga skäl bestämt sig för att inte fortsätta denna säsong.

Klara nyförvärv
Axel Oljons. Axel var förvisso med i cupspelet på senhösten men får ändå räknas som ett nyförvärv. Har visat upp både snabbhet och teknik och lär främst användas i offensiva positioner.


Axel Oljons har spelat ungdomsfotboll i BP, men har sin stora idrottsbakgrund i tennis. Han är/var en Sveriges vassaste i sin åldersklass.

Max Qvale. Max har antagligen klubbrekord sett till gjorda mål per minut. Max gjorde säsongen 2017 ett framträdande i klubben och gjorde då mål i sitt enda inhopp. Offensiv spelare som kan spela både på mittfält och i anfallet.

Gideon Asum. Rutinerad och meriterad spelare med erfarenhet från spel i högre divisioner. Bidrar med ett lugn och är bolltrygg. Lär främst användas i en central mittfältsposition.

Gustaf Malmgren. Målvakt som återupptar spel efter något års uppehåll. Har visat framfötterna på försäsongen och Loket har nu åter en önskvärd truppuppsättning med två målvakter.

Summering
I dagsläget består truppen av 24 klara spelare. Utöver det finns det ytterligare två namn från i fjol som ej bestämt sig samt tre potentiella nyförvärv. Eventuella ytterligare nyförvärv presenteras framöver. Målbilden är att vara 25-27 spelare i truppen.