Målis möter nyförvärven: Oscar Hallberg

"Målis möter nyförvärven" är sommarens hetaste reportageserie. Den kommer att handla om Lokomotivs nyförvärv inför säsongen 2014. Vi har en hel del nya tillskott till denna säsong som kan vara okända ansikten för våra anhängare! Så vill ni veta vem som spelat i Krokeks IF eller vem som ser som största fotbollsögonblick att få debutera i Loket? Följ med denna reportageserie i 7 delar här på hemsidan genom hela sommaren.

Del 6 kommer att handla om Lokets kanske största vinnarskalle. Den spelare som mer än ofta är hård i närkamperna, och som alltid låter domaren få höra vad han tycker. Sällan skådat långa inkast, som får PL-spelaren Rory Delap att få vika sig. Har gjort högerbacken till sin egen. Denna del kommer självklart att handla om den långe blonde seglarkungen Oscar Hallberg.

Födelseår: 1991
Tidigare klubbar: AIK, BP , Värtan, Kälvesta
Position: Högerback

Förebild? Fotbollsmässigt får jag väl säga Marcelo eller Sergio Ramos kanske
Favoritresemål? Något varmt och soligt
Käkar helst? BBQ Ribs eller Lasagne
Lyssnar på? En salig blandning av Rock och House
Skomärke? Adidas F50

Vem är Oscar? Utanför planen är jag en 23-årig student som pluggar industriell ekonomi på KTH.

Hur har din fotbollskarriär sett ut? Spelade i AIK under större delen av ungdomsfotbollen även om den avslutades i BP. Har sedan dess spelat i Värtan föjt av Kälvesta innan det blev loket inför den här säsongen.

Vad är din höjdpunkt under ditt fotbollspelande liv? Jag vann den interna skytteligan under vår vistelse på Gothia Cup med AIK. (3 straffar)

Favoritlag, och varför? AIK:are sen födseln, utomlands beror det mer på vilket lag jag tycker spelar en ”bra” fotboll

Vad betyder begreppet ”lokomotivanda” för dig?  
Elias formulerade det bra "Ett evigt kollektivt krigande. Att ge sitt allt för sina lagkamrater och ta de extra löpningarna under matchen."

Vad visste du om loket innan och vad hade du för förväntningar?
Jag visste väldigt lite, jag hade bara ett svagt minne av att ha spelat en träningsmatch mot loket, så mina förväntningar var varken höga eller låga. Dock så har jag blivit väldigt positivt överaskad både av kvaliteten på truppen och av stämningen i gruppen.

5 snabba:
Allsvenskan eller Premier League? Allsvenskan
Öl eller vin? Öl
VM eller CL? VM
Full fart framåt eller Håll tätt bakåt? Full fart framåt
Sommar eller vinter? Sommar

Vad tycker du om lagets prestation nu i vår, och vad tror du om resterande del av säsongen för Loket? Vi startade säsongen ganska svagt med en del mindre bra prestationer. En bit in så ändrades något och sedan dess har vi presterat bättre och därmed har också poängen kommit. Om vi kan undvika skador och hålla truppen intakt ser det ljust ut inför hösten och vi hoppas kunna vara med i toppen och utmana

Tack Oscar!

/Målis