Målis möter nyförvärven: Henrik Fälldin

"Målis möter nyförvärven" är sommarens hetaste reportageserie. Den kommer att handla om Lokomotivs nyförvärv inför säsongen 2014. Vi har en hel del nya tillskott till denna säsong som kan vara okända ansikten för våra anhängare! Så vill ni veta vem som spelat i Krokeks IF eller vem som ser som största fotbollsögonblick att få debutera i Loket? Följ med denna reportageserie i 7 delar här på hemsidan genom hela sommaren.

Del 2 kommer att handla om Lokets ålderman, mittbacksklippa, Linimentkung, semesterskjorta, barcafanatiker och krossbollsfantast. Samt den tredje spelaren i dagens trupp som tagit på sig materialare-sysslan genom historien, och gör det med bravur. Denna vecka går vi djupare in på Henrik Fälldin.

Födelseår: 1977

Tidigare klubbar: Smedby AIS (moderklubb), Bråvalla IK, Krokeks IF.
Position: På senare år har jag i huvudsak spelat mittback men i övrigt har jag prövat allt utom målvakt.

Förebild? Maradona, Ronald Koeman, Ronaldinho
Favoritresemål? Blackeberg
Käkar helst? Grillat
Lyssnar på? Allätare
Skomärke? Kappa (för tillfället Adidas)

Vem är Henrik? Henrik Fälldin, gift med Lisa och pappa till våra två barn Leonel (6 år) och Lova (2 år). Vi bor radhus i Hässelby sen ett år tillbaka ungefär och trivs bra med det. Det har dock varit ett drygt arbete att modifiera allt som behöver åtgärdas. Efter 10 år på Kriminalvårdens huvudkontor har jag nu påbörjat jobb vi regionkontoret för Stockholm i stället.

Hur har din fotbollskarriär sett ut? Jag började redan som femåring att spela med sjuåringarna i Smedby AIFs fotbollskola. Spelade där tills 17-18 års ålder. Därefter blev det Bråvalla som jag spelade ett antal år med på seniornivå i div 4,5 och 6. Efter flyttning till Kolmården spelade jag några år i Krokek i div 5. Nu är det ju efter flyttning till Hässelby ”Loket” som gäller.

Vad är din höjdpunkt under ditt fotbollsspelande liv? Det var nog när Smedbys 77-or vann Haga/Kolmården cup med lag från hela Sverige. När jag avgjorde DM finalen mot IFK Norrköping. Dessutom en vinst mot serieledande Syrianska med Bråvalla där jag träffade ribban med en kanon från mittcirkeln när bollen fortfarande var stigande och målställningen skakade resten av matchen! Detta uppmärksammades också för övrigt i media.

Favoritlag, och varför? Att titta på är det givetvis FC Barcelona och ni kanske anar varför sonen heter Leonel. När det gäller att spela i så är det ”Loket” som gäller eftersom kombinationen av olika personligheter, ”skönt tugg” och seriös inställning till fotbollen utan att någon av delarna tar över för mycket.

Vad betyder begreppet ”lokomotivanda” för dig? Det betyder just den perfekta kombinationen av bra inställning till fotbollen och en skön inställning till livet i övrigt.

Vad visste du om loket innan och vad hade du för förväntningar? Egentligen inget alls. Jag gjorde helt enkelt så att jag provtränade med några klubbar och trots att det fanns alternativ för mig så tvekade jag inte efter att ha känt på ”atmosfären” i Loket.

5 snabba:
Allsvenskan eller Premier League? La Liga
Öl eller vin? Öl och Vin
VM eller CL?  CL
Full fart framåt eller Håll tätt bakåt? Håll tätt bakåt
Sommar eller vinter? Sommar

Vad tycker du om lagets prestation nu i vår, och vad tror du om resterande del av säsongen för Loket? Just nu känns det som att prestationen är över förväntningarna. Att ha slagit de bästa lagen visar på kompetensen vi besitter. Möjligen har vi lite svårare för lag som spelar sämre fotboll. Blir vi bättre på att handskas med dessa så blir vi hyperfarliga. Sen måste vi nog förbättra målskillnaden en hel del. Topp tre är definitivt inom räckhåll. Vi får hoppas på att alla får vara pigga, hela och alerta. (Även glas-Olle)

Tack Henrik!

/Målis