Målis möter nyförvärven: Erik Ekengren

"Målis möter nyförvärven" är sommarens hetaste reportageserie. Den kommer att handla om Lokomotivs nyförvärv inför säsongen 2014. Vi har en hel del nya tillskott till denna säsong som kan vara okända ansikten för våra anhängare! Så vill ni veta vem som spelat i Krokeks IF eller vem som ser som största fotbollsögonblick att få debutera i Loket? Följ med denna reportageserie i 7 delar här på hemsidan genom hela sommaren.

Del 5 kommer att handla om Lokets, år 2014 svar på Tobias Linderoth (i positiv bemärkelse alltså!). Har tagit en startplats i mittfältstriangeln där han gör mycket jobb i det tysta, hans närkampspel och uthållighet märks allra mest. Har växt ut till en lysande sista pusselbit på innermittfältet. Kommer från Hälsingland och håller på IFK Göteborg (Fredrik är numera inte ensam i loket om det snedsteget), Självklart är det Erik Ekengren vi ska gå närmare in på under denna del!

Födelseår: 1987
Tidigare klubbar: Ljusne AIK, Vällingby AIK
Position: Trivs bäst som innermittfältare

Förebild? Ronaldinho. Det han gjorde när han var som bäst är det ingen som klarar av idag.
Favoritresemål? Roadtrip i USA skulle vara spännande att uppleva.
Käkar helst? Grillat
Lyssnar på? Rock
Skomärke? Adidas

Vem är Erik? En snart 27-årig kille som ursprungligen kommer ifrån en liten ort i södra Hälsingland som heter Ljusne men har nu bott i Stockholm i 5 år. Jobbar på TV-bolaget Boxer sedan lika länge tillbaka och förutom fotboll så spelar jag även bandy på min fritid.

Hur har din fotbollskarriär sett ut? Under hela ungdomstiden så spelade jag med Ljusne AIK. Debuterade i a-laget i samma klubb 2002 när vi spelade i division 4. Första säsongen var det en hel del bänknötande men kommande säsong blev det mer speltid, tyvärr så ramlade vi ned till femman men efter ett par mellanår så tog vi oss sedan tillbaka till fyran igen. När jag sedan fick jobb i Stockholm så letade jag efter en ny klubb att spela med. Provspelade med ett par klubbar och tillslut så valde jag Vällingby AIK. Där blev det 4 säsonger innan jag lämnade för Lokomotiv.

Vad är din höjdpunkt under ditt fotbollspelande liv? Jag hoppas att jag inte upplevt det ännu men det nuvarande är när vi obesegrade vann division 5 med Ljusne AIK.

Favoritlag, och varför? IFK Göteborg. Farsan höll på dem och så självklart har man sett upp till Håkan Mild som var en fantastisk krigare under många säsonger.

Vad betyder begreppet ”lokomotivanda” för dig? Att alltid kämpa och hjälpa varandra oavsett hur svårt det ser ut.

Vad visste du om loket innan och vad hade du för förväntningar? Jag hade mött Loket i seriespel med Vaiken men utöver det visste jag inte så mycket. De förväntningarna jag hade var att det skulle vara en bra trupp med skön stämning i gruppen och det har verkligen visat sig stämma!

5 snabba:
Allsvenskan eller Premier League? Premier League
Öl eller vin? Öl
VM eller CL? VM
Full fart framåt eller Håll tätt bakåt? Om man håller nollan så får man minst en pinne med sig…
Sommar eller vinter? Sommar

Vad tycker du om lagets prestation nu i vår, och vad tror du om resterande del av säsongen för Loket? Efter en mindre bra start så har vi spelat upp oss och även om det i vissa av våra matcher inte varit helt glasklart att vi skulle få med oss 3 poäng så har vi visat karaktär och kämpat till oss poängen vilket visar på en styrka i sig. Det ser bra ut inför hösten och jag hoppas att vi kan hålla i det här!

Tack Erik!

/Målis