Målis möter nyförvärven: Axel Nidén

 "Målis möter nyförvärven" är sommarens hetaste reportageserie. Den kommer att handla om Lokomotivs nyförvärv inför säsongen 2014. Vi har en hel del nya tillskott till denna säsong som kan vara okända ansikten för våra anhängare! Så vill ni veta vem som spelat i Krokeks IF eller vem som ser som största fotbollsögonblick att få debutera i Loket? Följ med denna reportageserie i 7 delar här på hemsidan genom hela sommaren.

Del 1 är om lagets yngste spelare, och grundaren till Lokomotiv Blackebergs numera vilande ultrasgrupp "Ultras Lokomotiv". Också bror till vår tacklingsglada kioskstekare Emil Nidén. Denna vecka går vi djupare in på Axel Nidén.

Födelseår: 1997 25 december

Tidigare klubbar: IK Frej och gamla fina Djurgården
Position: i tidigare klubbar defensiv innermittfältare men nu i loket en yttermittfältare som jag gillar och vant mig med

Förebild? Simon Tibbling, för han äger hans vänster kant som jag också vill kunna göra
Favoritresemål? Brasilien
Käkar helst? mammas köttbullar med potatismos
Lyssnar på? i princip allt men på senare tid deep house som jag får en sommarkänsla utav
Skomärke? breda fötter=adidas men kan även i breda Nike modeller

Vem är Axel? Det är jag som är Axel, 16 år tror att jag är yngsta spelaren i hela vår serie, jag är uppväxt i Stockholm med mina föräldrar och mina 2 systrar, och juste den där Emil Nidén också. Jag har växte upp med fotboll hela livet och har alltid drömt om en proffskarriär. Jag går på Danderyds gymnasium och har precis gått ut ettan. På fritiden brukar jag spela/titta på fotboll samt vara med kompisar.

Hur har din fotbollskarriär sett ut? Jag startade i IK Frej där min pappa startade 97 laget jag var en väldigt kämpade liten kille som även gjorde mål mot det laget jag skulle börja i lite senare nämligen Djurgården, min familj flyttade in till Sveavägen så då sökte jag in till fotbollsklasserna på Engelbrektskyrkan. Det var cirka 85 st fotbollsälskande pojkar som jagade samma dröm jag var en av 12 som kom in i fotbollsklassen så jag startade i Djurgården och deras akademi men slutade några månader senare för det var för mycket träningar för att hinna med livet. sedan körde jag i Djurgården och vi åkte till t.ex Gothia cup och Norway cup och Aros cupen som vi vann när jag gjorde ett klack mål i finalen sedan har jag spelat i samma lag fram till vintern 2013 då jag kände att ta klivet upp till senior fotboll och började i lokomotiv Blackeberg och ni försöker jag ta en start plats i lokomotiv Blackeberg

Vad är din höjdpunkt under ditt fotbollspelande liv? Höjdpunkten i mitt fotbollspelande liv är nog när jag gjorde a-lags debut i Lokomotiv Blackeberg

Favoritlag, och varför? Djurgårdens IF, jah behöver jag säga varför...

Vad betyder begreppet ”lokomotivanda” för dig? när jag hör lokomotiv anda tänker jag på djurgårdsandan och då tänker jag att det betyder att man alltid ska stå upp för laget aldrig sluta kämpa ta de hårda men viktiga löpningarna och framförallt vara en bra lagkamrat.

Vad visste du om loket innan och vad hade du för förväntningar? Det jag visste om loket innan jag började var att dom hade en ultrasgrupp men i princip bara tjejer som gjorde feta tifon, samt att det verkade som ett jävligt skönt gäng5 snabba:
Allsvenskan eller Premier League? allsvenskan
Öl eller vin? öl
VM eller CL? VM
Full fart framåt eller Håll tätt bakåt? Full fart framåt
Sommar eller vinter? sommar

Vad tycker du om lagets prestation nu i vår, och vad tror du om resterande del av säsongen för Loket? Det jag tycker om lokets vår säsong är att det har varit en väldigt rolig start och det har varit kul att tillhöra laget, jag tror även att vi kan prestera bättre på höst säsongen för vi har haft mycket skador och folk som har varit borta och jag hoppas även vi kan slåss om uppflyttningsplatserna i slutet av säsongen.

Tack Axel!

/Målis