Lokomotivs nya matchställ

Den observante Lokomotivsupportern har redan uppmärksammat att Loket i år spelar i ett uppgraderat matchställ och även skiftat från svart till rött. Just färgskiftet på hemmastället kan för den oinvigde anses vara lite okonventionellt men faktum är att detta är långt ifrån första gången Loket gör just detta.

Lokets allra första hemmatröja som användes säsongen 1997 gick i grönt men redan i den andra generationens matchställ cementerades de svarta och röda färgerna som sedan dess varit bestående huvudfärger i alla Lokomotivs matchtröjor.

Det nya stället som lanserades nu i våras kommer från det italienska märket Errea. Errea är huvudleverantör till det isländska landslaget, ett lag som i många avseenden delar egenskaper med Lokomotiv. Kraftfullhet, kollektivism och uppstickarmentalitet är för oss viktiga symbolvärden som går helt i linje med vår fina fotbollsklubbs värderingar.

Den röda huvudfärgen på matchtröjan kompletteras med detaljer i svart och vitt för att ytterligare förstärka kopplingen till klubbmärket. De randiga strumporna är en homage till Lokomotivs historiska arv då Loket runt sekelskiftet spelade i svart-röd-randiga strumpor för att på så sätt kunna undvika kit clash-problematik, just gällande strumpor iaf.

I samband med denna korta presentation av det nya matchstället vill vi också passa på att rikta ett stort tack till våra fantastiska sponsorer som har gjort detta skifte möjligt. Altrium Advokatbyrå som har hjälpt oss finansiera inköpet samt Simplify Solutions som stått för produktionen av detsamma samt försett laget med de eminenta svarta träningströjorna.

Vi återkommer inom kort med närmare presentationer av dessa två bolag, som inte bara underlättar Lokomotivs vardag och möjligheter till sportsliga resultat, men också kan komma att göra skillnad för just dig!

Trevlig sommar önskar redaktionen!