Lokomotiv Blackeberg lägger broms på Åkeshovs IoFK

Denna artikel sponsrad av O'learys Vällingby

Det var en regnig onsdagskväll på Åkeshov BP och det var dags för en av säsongens mest efterlängtade matcher. Lokomotiv Blackeberg (Loket) var på besök hos Åkeshovs IoFK i en match som skulle avgöra vilket lag som skulle ta ledningen i division 6B i Stockholm Fotbollsförbund. Båda lagen hade vunnit alla sina matcher inför denna toppmatch, men det var Loket som ledde serien tack vare sin imponerande målskillnad på 12-1 mot Åkeshovs 5-0.

Loket visste att de hade en tuff uppgift framför sig, särskilt med tanke på att de hade haft det svårt på Åkeshov BP under de senaste åren. Men laget var fullt av självförtroende och startade matchen med en stark elva. Pontus Myhrán gjorde debut i målet och Karl Tapper och Aram Wester bildade mittbackslås för fjärde matchen i rad. Jimmy Gårdebrink, Daniel Hinders och Emilio Lindhe stod för mittfältet, medan Mohamed Messaoud, Johan Hedberg och Jesper Strömberg startade på topp.

Åkeshovs IoFK hade bättre kontroll över bollen under första halvlek, men lyckades inte skapa några klara chanser. Loket började dock hitta sin rytm alltmer och kom in i matchen. Efter en mållös första halvlek var det Loket som tog ledningen i den 57:e minuten, när Johan Hedberg sköt från utanför straffområdet och bollen tog en konstig bana som ställde Åkeshovs målvakt.

Loket fortsatte att dominera matchen under den andra halvleken, men Åkeshovs IoFK kämpade tillbaka och lyckades kvittera till 1-1 med ett turligt mål som träffade någon på vägen in i mål. Men Loket gav inte upp och i den 87:e minuten bröt Mohamed Messaoud en passning från Åkeshovs backlinje och assisterade Johan Hedberg, som kom fri med målvakten och gjorde sitt åttonde mål för säsongen och fortsatte att snitta två mål per match.

Med denna seger fortsatte Loket att vara obesegrade i serien och behöll sin position i toppen med 12 poäng. Åkeshovs IoFK å andra sidan fick acceptera sin första förlust i serien men var säkert beslutna att komma tillbaka starkare i nästa match.

En annan intressant observation från matchen var att Lokets fans, styrelse och gamla tränare var på plats för att stötta sitt lag. Det var tydligt att Loket hade en stor och hängiven supporterbas som trodde på dem och som visste att laget var kapabelt att göra det stora avtrycket i serien denna säsong.

Sammanfattningsvis var det en fantastisk match där båda lagen visade upp sin potential och sitt engagemang. Men det var Loket