Lokomotiv Blackeberg gör sig redo för avspark - är du?

Denna artikel sponsrad av O'learys Vällingby

Ladies and gentlemen, boys and girls, på måndag den 17 april klockan 20:00 smäller det! Division 6B kickar igång och Lokomotiv Blackeberg är redo att ta emot BK Bussenhus på hemmaplan i Stora Mossen. Båda lagen har längtat efter den här matchen efter förra årets två möten, där Loket gick segrande ur båda med 2-1.

Förra årets första möte på Lokomotiv Blackebergs hemmaplan var en riktig rysare. Domare Sam Schamborg höll i pipan och hela 40 personer var på plats för att bevittna matchen. Loket gjorde två snabba mål genon Ludvig Hellqvist, men BK Bussenhus nummer 7, Abdirahman Mohamed Houssein, slog tillbaka med en kvittering i den 29:e minuten. Det var en tuff match med chanser åt båda håll, men till slut tog Loket hem tre poäng.

Returmötet var inte för de fega. Matchen spelades på Knutby BP, med hela 30 personer på plats och Domare Ahmed Shakarchi dömde. BK Bussenhus var i storslag efter en imponerande 11-2 vinst mot FC Plavi Team. Första halvlek var mållös, där Lokets målvakt Gustav Bondesson storspelade. I den 69:e minuten kontrade Loket och gjorde 1-0 genom skyttekungen Ludvig Hellqvist. Men bara en minut senare kvitterade BK Bussenhus genom Faris Alamin Hussin, nummer 13 på planen. Andra halvlek var tuff och totalt fem gula kort delades ut, men till slut överraskade Loket med ytterligare ett mål av Ludvig Hellqvist i den 88:e minuten (hans 4de mot Bussenhus) och tog hem tre nya poäng.

Nu inför säsongen 2023/24 har Lokomotiv Blackeberg förstärkt sin trupp med några skickliga spelare, men de har fortfarande en hel del att bevisa. Förra året slutade Lokomotiv Blackeberg på tredjeplats med 34 poäng på 18 matcher, medan BK Bussenhus hamnade på sjunde plats med 19 poäng på 18 matcher. Lokomotiv Blackeberg gjorde totalt 42 mål och släppte in 34 mål, medan BK Bussenhus gjorde totalt 50 mål och släppte in 59 mål.

Så, kära vänner, missa inte chansen att heja fram Loket till ännu en seger när de möter BK Bussenhus. Det kommer garanterat att bli en spännande match som ingen vill missa!

Vad: Serie premier Loket Vs Bussenhus
Var: Stora Mossen IP
När: Måndagen 17 april kl20:00
Domaren: Hazim Kargic

Tips: Lokomotiv Blackeberg 3-1 BK Bussenhus
Loket gör en stark hemmapremiär och vinner med två måls marginal.