Lokets Hemmaförlust: Afghanska FFs Filmningar och Domarens Oförmåga i Centrum

Denna artikel sponsrad av O'learys Vällingby

Loket hade en tuff match framför sig när de tog emot Afghanska FF på hemmaplan. Innan matchen låg Afghanska FF på en tredje plats i tabellen, endast tre poäng före Loket. Ett viktigt möte som kunde innebära en närmande till toppen och övertagandet av tredjeplatsen från sina motståndare.

Redan från början stod det klart att Loket hade en utmaning framför sig. De hade förlorat sin målvakt, Pontus Myhrán, till en skada under den sista träningen inför matchen, och flera andra nyckelspelare som Jimmy Gårdebrink och Olle Nyberg saknades i matchtruppen.

Afghanska FF tog ledningen endast nio minuter in i matchen med sin första riktiga chans. Trots att Loket var farligare framåt, Karl Tappers nick strök ribban.

Afghanska FF utökade sin ledning till 2-0 i den 24:e minuten, och Loket fick vänta till den 39:e minuten innan Edvin Hallström reducerade med ett vackert skott som gick precis under ribban, och den korta afghanska ff målvakten var chanslös att rädda.

Matchen förblev jämn, men en kalldusch kom i den 52:a och 61:a minuten när Afghanska FF utnyttjade Lokets offensiva satsning och kontrade till två mål. Matchen slutade 4-2 till Afghan FF, med Edvin Hallström som stod för Lokets andra mål i den 67:e minuten.

Tyvärr hade Lokomotiv Blackeberg en svår dag på planen och lyckades inte nå upp till sin vanliga nivå. Men innan vi granskar Lokets prestation, låt oss ta en närmare titt på motståndarna, Afghanska FF, som visade sig vara ett av de minst sympatiska lagen som Loket har mött på senare tid. Filmningar var en vanlig syn från minut tio, maskning var standardprocedur, och det tog i genomsnitt 30 sekunder för afghanska målvakten att sparka iväg bollen. Dessutom lät det inte som om deras språkval var av det mest artiga slaget.

På Lokets bänk noterade vi också två personer som inte fanns med på matchrapporten. Dessa personer använde otillbörligt språk riktat mot spelarna och till och med mot domaren.

När vi väl har kommit in på ämnet domaren är det svårt att inte kommentera hans insats i matchen. Han tycktes falla för Afghanska FF:s filmningar, saknade pondus i sina beslut och vägrade att visa gula kort för uppenbara regelbrott. Det är svårt att vara alltför kritisk mot en domare i division 6, men i detta specifika fall påverkade domaren matchen med sina beslut. Han verkade helt enkelt låta sig styras av de 10 personer från Afghan FF på sidan av planen.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att även om Loket inte presterade på topp den här dagen, var det tydligt att Afghanska FF:s oartighet och domarens bristande auktoritet också hade en inverkan på matchens utgång. Loket kommer säkerligen att ta lärdom av denna match och se fram emot kommande utmaningar i division 6-fotbollen i Stockholm.