#Loketontour

Det är nu snart ett år sedan Lokomotivs spelarblogg uppdaterades så det är hög tid att försöka väcka lite liv i den även om den då tillfälligt kanske får byta namn till diktatorsbloggen…

Mitt bloggande kommer i första hand koncentrera sig kring det stundande träningslegret i Göteborg även om innehållet kan komma att bli oerhört spretigt, så får vi se om det blir tal om någon förlängning på sikt. Jag personligen gillade verkligen stafettblogg-upplägget och hoppas att det kan komma att göra comeback. Annars får en väl se detta som en enkel inteckning i vandringspriset för årets bloggare, som vi får se till att återinföra till årets lokomotivfest.

Jag ska försöka att inte bli alltför intern då jag hoppas nå ut utanför den aktiva spelartruppen men om du som läsare känner att någonting behöver förtydligas så är det bara att lämna en kommentar. Jag lovar att försöka besvara alla frågor.

 Så, då kör vi väl då…

 Vi har tränat på bra ända sedan början på januari och det har varit ett par långa månader fram till den här efterlängtade veckan som kulminerar i legervistelsen i Gbg. Attityden och fotbollsglädjen har varit fantastisk och att se 15 man med snöskyfflar i högsta hugg för att skotta fram en någorlunda vettig träningsplan ger gott hopp om att vi kan gå in i den här säsongen med höga energinivåer och grymt engagemang. Vi har varit mycket folk vid näst intill varje pass och det mycket tack vare att vi har haft många spelare på provspel som bidragit såväl numerärt som fotbollsmässigt. Förutom dom killar som varit inne och provstränat har vi tackat nej till flertalet spelare redan vid kontaktstadiet och det är oerhört roligt och smickrande att Loket väcker intresse på en mycket högre nivå än tidigare.

Vi i ledarstaben har lagt ner massor med tid på att diskutera kring truppens utformning, eventuella nyförvärv samt på taktiska och strategiska frågor och även om vi är långt ifrån att bli klara med allt så har vi kommit en bra bit på väg och hoppas kunna kommunicera ut den officiella truppen inom ett par dagar.

Jag tror inte att jag är ensam om att längta till legret i Göteborg. Det ska bli synnerligen intressant att se vilka nya anekdoter som föds det här året.
- Hur länge håller Bergljung?
- Får vi uppleva några planstormningar på idylliska Backavallen även i år?
- Vilka får uppvakta värdinnorna efter att ha kommit sist i Skillz?
- Vilket hotell checkar Brienza in på natten till söndag?
Frågorna är många men det enda man vet är att som varande småbarnsförälder så hägrar tre nätter med obruten sömn.  Bara det är värt hela anmälningsslanten.

I övrigt har vi skruvat lite på upplägget i år, efter att ha lyssnat på feedback från tidigare år. Vi har kapat ett träningspass och även flyttat på konferensen, där vi diskuterar allt som har med årets säsong att göra, till dagtid. Det ger utrymme att gemensamt följa landlagets kvalspel på fredagkvällen samt att vi förhoppningsvis är lite piggare i benen när det vankas match på lördag eftermiddag. För motståndet står halländska Genevad/Veinge IF. En förening om vilken vi vet oerhört lite om utöver att de motsvarade favoritskapet och vann sin division 6-serie i fjol. Vi får se om hemsideredaktionen kan gräva fram ytterligare info om motståndet?

En annan nygammal aktivitet är den Fifa-turnering som Fredrik Ohlin initierat och som kommer gå av stapeln på torsdagskvällen. Senast det begav sig var när vi belegrade Höganäs och de som var med då minns att en viss diktator stod sig oerhört väl i konkurrensen med kidsen i tv-spels/face down-generationen. Vi får se vem som drar vinstlotten och får teama upp med undertecknad den här gången…

Sen cirkulerar det en del rykten som pekar på att Loketpodden kommer att flyta upp till ytan igen. Inget är bekräftat här men podd-redaktionen har slipat knivarna i tysthet och den som lever och följer med i våra digitala kanaler får se.
Ytterligare en prunkande visuell nyhet kommer att presenteras under lördagen men om den säger jag absolut inget mer…