Loket ställer om och levererar

Efter en oväntad förlust mot AC Azzuri tidigare i veckan stod Lokomotiv Blackeberg inför en nödvändig vändning i fredagens match mot Lado Sur FC på Västberga IP. Matchen, som spelades under kyliga förhållanden med temperaturer som sjönk till -3 grader, blev en scen för Loket att återta initiativet i serien.

Uppställning och spelarutmaningar

Loket var tvungna att hantera avbräcken från flera nyckelspelare som Oscar Hallberg, Olle Nyberg, och Jimmy Gårdebrink, samt den långtidsskadade duon John Ekdal och Gustav Bondesson. Trots dessa frånvaron, stod laget starkt, visande på djupet och bredden i sin trupp.

Matchens förlopp

Dommaren Abwe Masimango inledde matchen under vilken Lokomotiv Blackeberg direkt visade att de var ute efter revansch. Redan i den åttonde minuten tog Malthe Glimt Jensen initiativet på mittfältet, serverade Mohamed Messaoud som rullade bollen mellan benen på Lado Surs målvakt för 1-0.

Loket behöll kontrollen och i den 33:e minuten utökades ledningen. Filip Barkman, efter att ha vunnit bollen, hittade Elias Lahad som i sin tur serverade Messaoud till hans andra mål för kvällen.

Andra halvlek: Lokets dominans fortsätter

Med början av andra halvlek intensifierade Loket sin press vilket gav resultat. Henrik Fälldin, 47år och bara 2 minuter efter att han blivit inbytt spelade fram till Elias Lahad som säkrade 3-0 i den 81:a minuten. Fem minuter senare stod Lahad återigen i centrum när han osjälviskt spelade fram Filip Barkman som elegant placerade bollen i mål. Matchen slutade 4-0 till Loket, en styrkedemonstration som kändes nödvändig efter den inledande motgången.

Spelarnas insatser

Målvakten Pontus Myhran höll nollan och bevisade sin stabilitet. Backlinjen, anförd av kapten Tapper och Erik Hermelin, visade styrka och samordning, medan Joel Ullberg, åter från skada, gjorde en imponerande comeback i startelvan.

Framåtblick

Trots tunga frånvaron har Loket visat att de kan anpassa sig och övervinna motgångar. Med en välförtjänt vila väntar nästa match den 29 april mot Westermalms IF FK, där Loket siktar på att säkra sin första hemmaseger för säsongen.

Fredagens match mot Lado Sur FC var mer än bara en seger; det var ett tecken på Lokets karaktär och deras förmåga att återhämta sig. Det bådar gott inför resten av säsongen där varje match kommer att vara avgörande i division 6.