Loket Säkrar Segern mot Ekerö IK och Siktar mot Säsongens Avslutning

Denna artikel sponsrad av O'learys Vällingby

Det var en kylig kväll när Loket steg in på Ekerö IKs hemmaplan, och förväntningarna var höga. Men matchen skulle inte bli en enkel resa för gästerna, trots att de var klara favoriter mot tabelljumbon. Trots en inledning som kunde ha varit bättre, visade Loket sin styrka och kämparglöd när de säkrade tre viktiga poäng på bortaplan.

Första halvlek:

En seg start och ett viktigt mål Loket ägde bollen praktiskt taget från start till slut i den första halvleken, men det saknades skärpa i avsluten. Det kändes som om de hade underskattat motståndet och inte riktigt lyckades hitta det sista avgörande passet. Tio minuter in i matchen bröt dock assistkungen M. Messaoud igenom försvarslinjen och överraskade alla med en spektakulär rabona-passning till skyttekungen J. Hedberg. Johan Hedberg tog emot bollen med lugn och kyla och satte den enkelt bakom målvakten. Loket gick till halvtidsvilan med en knapp 1-0-ledning.

Andra halvlek:

Mer beslutsamma och ännu ett mål I den andra halvleken visade Loket att de var mer beslutsamma att stänga matchen. Matchbilden liknade i stort sett den första halvleken, med Loket som ägde bollen och skapade chanser. Målvakten Olle Nyberg, som hade hållit nollan under den första halvleken, lämnade plats för sin kollega Fredrik Ohlin. Loket behövde inte vänta länge innan de ökade sin ledning till 2-0 i den 70:e minuten. Återigen var det samarbetet mellan M. Messaoud och J. Hedberg som bar frukt. Ett perfekt inlägg från högerkanten mötte Johans fot, och bollen sattes säkert i målvaktens bortre stolpe.

En historisk stund inträffade tio minuter senare när Olle Nyberg själv stängde matchen genom att göra sitt första mål för säsongen. Det är inte ofta man ser en målvakt som håller nollan och dessutom gör ett mål i samma match, och det är något som Olle Nyberg kommer att minnas länge. En eloge till Fredrik Ohlin som fortsatte att hålla nollan i den andra halvleken och säkrade segern.

Avslutningen av säsongen:

Loket siktar på att avsluta starkt, Med segern mot Ekerö IK i bagaget blickar nu Loket framåt mot avslutningen av säsongen. Nästa match är inget mindre än västerorts El Clásico, en match som alltid är laddad med spänning och rivalitet. I den matchen kommer målvakten Pontus Myhran att stå mellan stolparna. Även om chanserna för avancemang till division 5 nu är borta, är Loket fast beslutna att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt genom att utmana tabell ettan och tabell tvåan.