Loket reser sig

Mellan den 2 juni och 26 augusti presterade Lokomotiv Blackeberg noll poäng på sex matcher med målskillnaden 4-39. Det var vad utomstånde kunde tolka av laget. Ikväll hade dock laget för första gången sedan seriepremiären tillgång till så gott som hela truppen. Det gav resultat. Kungsängen besegrades med 4-3 hemma på Stora Mossen och Loket passerade därmed både Turkiska och Olympiacos vilket gör att laget kravlar sig över det preliminära nedflyttningsstrecket.

Kungsängen hade ledningen med 1-2 i halvtid men drog i slutet av halvleken på sig en utvisning. I andra halvlek klev sedan Loket ut och dominerade matchen. Lagkapten Sebastian Asplund serverade tre gånger om, inom loppet av en kvart, Karl Tapper, Kristian Andersson respektive Viktor Åhlander vilket genererade en vändning till 4-2.
Kungsängen reducerade på en bra slagen frispark och slutminuterna blev nervösa. Men Loket redde alltså ut stormen.

En utförligare matchrapport finns att ta del av här.