Loket kom undan med tre poäng

En solig klämdag avslutades med bortamatch för Loket på Skytteholms IP. För motståndet stod Idrottsgatan, en motståndare Loket inte hade någon som helst koll på inför matchen, men som fått igång maskineriet med sju inspelade poäng i de senaste tre omgångarna.

Loket öppnade starkt. Spelövertaget var påtagligt och utdelningen kom också. En dryg kvart in i matchen tog Loket ledningen. Axel Oljons spelade in en boll i straffområdet. Mohamed Messaoud fick halvträff och bollen skarvades genom straffområdet. Där fyllde vänsterback Erik Ekengren på och sköt från en snäv vinkel bollen stolpe in. Ett svårt avslut, som dessutom var med hans svaga fot. Halvvägs in i halvleken utökades ledningen. Axel Oljons höll inne ett inlägg och prickade sedan Fredrik Ohlin som löpt in mot den bortre stolpen. Ohlin satte bredsidan till på volley in i nät. Några minuter senare var det dags igen. Återigen kom ett inspel från Oljons. Viktor Åhlande Cevallos släppte smart bollen mellan benen och Christoffer Sjölander pricksköt från distans in bollen hårt till vänster. Ett myckert vackert mål. Där och då var den generella känslan att det skulle bli en komfortabel resa mot tre poäng för Loket. Så blev det inte. I första halvleks slutskede rann Idrottsgatan igenom. Ett inspel gick rätt igenom straffområdet och bollen dunkades upp i nättaket till 1-3. Ett oerhört betydelsfullt mål ur en mental aspekt.

Målfirande efter att Erik Ekengren gjort matchens första mål.

I andra halvlek var hemmalaget klart dominerande. De hittade in flera passningar centralt i banan och luckrade upp Lokets försvar. Trots att de var spelförande kändes ändå läget under kontroll så länge det fanns två måls marginal i matchen. I den 75:e minuten fick Idrottsgatan en billig, för att inte säga felaktig, frispark. Den spelades in enligt skolboken, innerskruv mot borte stolpen. Trots att ingen spelare var på bollen blev alla ställda och den studsade in i bortre burgaveln. Med gott om tid kvar att spela på blev det sedan en pärs för Loket sista kvarten. Bland annat med fem minuter kvar hamnade en en hörna direkt i Lokes ribba. Med bara två minuter kvar kom sen Idrottsgatans stora kvitteringsmöjlighet. Åter igen en inläggsfrispark. Frisparken var välslagen och Loket tappade markering. En av de blåklädda fick gå upp helt ostörd och det var med stor lättnad Loket kunde andas ut när nicken, som ska vara mål nio gångar av tio, seglade över ribban.

Loket vann alltså tillslut och är alltjämt obesegrade i serien. Det var dessutom Lokets fjärde raka vinst. I den här matchen bör framför allt Axel Oljons framhållas. En spelare som tagit stora kliv match för match denna säsong, och idag var han högst inblandad i alla Lokets mål framåt.

Nästa fredag är det dags igen, när Loket spelar hemmamatch fast på Ängby IP då Stora Mossens IP är upptagen. För motståndet står Ursvik som Loket inte mött sedan säsongen 2012 då båda lagen spelade i division 5 norra. Det året vann Ursvik båda matcherna med 3-2, så det finns en sju år gammal revansch att utkräva!