Loket hämtade tre poäng i Solna

Efter måndagens urladdning var det, fyra dagar senare, dags för ny match. Loket tog sig till Skytteholms IP för att ta sig an Apollon Solna. Lagom till matchstart öppnade sig himlen och regnet öste ned.

Det blöta underlaget gjorde sitt och matchens inledning innehöll många snedsparkar i såväl hemma- som bortalag. Apollon låg offensivt och sökte ofta sin vänsterytter. Inledningsvis tilläts han skapa en del men mattades allteftersom matchen fortgick. Apollon tog ändå ledningen. Efter en kvart spelad slog de en väl slagen hörna. Carl Lexenberg i målet fick inte fatt på den blöta bollen och en Apollonspelare kunde stöta in ledningsmålet vid den bortre stolpen. Loket väntade dock inte speciellt länge innan de replikerade. John Linder fick avsluta från straffområdeskanten och han tryckte distinkt in bollen invid den vänstra stolpen. Bara några minuter senare fick Loket ett av många inkast från höger. Långkastare Oscar Hallberg skickade in bollen. Richard Tronstad skarvade och i tumultet som uppstod bakom kunde Olle Wengelin trycka in 1-2. Detta var för övrigt den hårdföre Bollnäsgrabbens första mål i klubben. Spelmässigt var den första halvleken ändå jämn. Båda lagen skapade en del, men Loket kom till aningen vassare lägen och 1-2 var därför inte helt ologiskt.

Efter halvtidspausen hade regnet helt avtagit. Det hade också Apollons anfallsspel gjort. I den andra halvleken skapade de egentligen inte ett enda farligt läge. De rullade mycket boll på Lokets planhalva, men de farliga insticken kom aldrig och målvakt Lexenberg var snabbt ute och avstyrde djupledsbollarna som kom. I stället producerade Loket ytterligare två mål framåt och det fanns bud på mer. Målet till 1-3 var det som dödade matchen och det gjordes av Kristian Andersson med ca 20 minuter kvar. Matchens gigant Jesper Nyman slog en hörna som "Krille" nickade in precis under ribban. Domaren dömde mål, men ändrade sig när han sedan såg att bollen låg bakom målburen. Efter att Loketspelare påvisat att nätet var defekt, gav domaren tillslut målet. Att det var mål råder det inga som helst tvivel om då undertecknad befann sig bara två meter från målburen. Slutresultatet skrevs sen alltså till 1-4 . Det sista målet gjordes också det på hörna. En överlång hörna från Fredrik Ohlin nickades tillbaka in i mitten från Kristian Andersson. Där dök "Wenga" upp och satte sin andra strut för dagen. Två mål alltså från hans sida i denna match, när han på drygt två säsonger tidigare stått för noll mål.

Härligt start på säsongen med två raka vinster. Tabellen haltar förvisso lite, men just i kväll kan Loket titulera sig serieledare.