Loket fortsatt obesegrat

2019-05-25

Efter en givande träningsvecka vankades det för tredje fredagen i rad seriematch för Loket. Denna gång på hemmaplan och gästen var Qaran, som toppade tabellen inför den sjätte omgången. Fjolårets två möten var båda täta och denna kväll fortsatte på den linjen, åtminstone resultatmässigt.

I matchens inledande minut var Loket nära att få en mardrömsstart. Efter slarv av Loket erövrade Qaran bollen och kom till ett farligt läge som lyckligtvis avslutades över målburen. Efter det stundade en kvart där Loket fick maximal utdelning. Först, alltså bara några minuter in i matchen, slog Jesper Nyman ut en boll mot kanten i djupled. Fredrik Ohlin nickade sig förbi ytterbacken och tog sig ned på kortlinjen. En passning rätt igenom straffområdet gav Gideon Asum Oyuga öppet läge att avsluta och han gjorde inget misstag. "Gidde" som gjort två mål på två inhopp sedan han anslöt till laget gjorde sin första start denna afton, och gjorde ingen besviken. Vilken målsvit! Ytterligare några minuter senare fick Loket hörna. Olle Nybergs hörna blev en aning låg, men Axel Oljons skarvade in bollen från en snudd på omöjlig vinkel. Riktigt vackert avslut! Loket kontrollerade matchen väl och Qaran kom till få farliga lägen. Med fem minuter kvar fick Qaran en frispark precis utanför straffområdet. Bollen pressades hårt in i bortre burgaveln och bortalaget var åter med i matchen. Loket höll dock undan och bibehöll sin ledning in i pausvilan.

Tidigt in i den andra halvleken räddade Joakim Dahlgren ett friläge. Några minuter senare kom en höjdboll från Lokets backlinje. Ohlin gick upp i luftduell och nickskarvade bollen i djupled till Mohamed Messaoud. "Momo" tog med sig bollen, sprintade ifrån försvararna och kom i princip helt ren med målvakten. Avslutet med fel fot blev dock ganska svagt, men Qarans målvakt blev överrumplad och bollen slank in ändå till 3-1. Efter det följde en chanskavalkad för Loket där man borde stängt matchen åtminstone 3-4 gånger. Den övertygelse man spelade med under denna period blev dock som bortblåst när Qaran satte ett reduceringsmål från ingenstans. En boll i djupled renderade i ännu ett friläge (Qaran hade flera riktigt snabba spelare) och bollen lobbades över burväktare Dahlgren in i mål. Då stod matchklockan på cirka 75 minuter. Även om Qaran tog över initiativet och bolleinnehavet efter reduceringen uteblev de riktigt stora kvitteringschanserna. Förutom en frispark i snarlikt läge det som de gjorde mål på, var Lokets seger aldrig riktigt hotad. Den frisparken blockerades förtjänstfullt av Tom Hedströms utsträckta vänsterben. Känslan är att skottet kunde blivit riktigt farligt annars.

Hur som helst avgick alltså Loket med segern och gick därmed om Qaran i tabellen. Då även Bromsten och Banjul vunnit sina matcher denna omgång innebär det att Loket, trots att man är obesegrade, bara parkerar på en tredjeplats i tabellen. Nämnda Bromsten och Banjul står dock på samma poäng, men med bättre målskillnad. Nästa match är kommande fredag då Loket beger sig till Skytteholms IP där man gästar Idrottsgatan.