Loket drar fram storspelet igen - är det dags för Allsvenskan?

Denna artikel sponsrad av O'learys Vällingby 

Loket rullar på i toppen av tabellen efter ännu en dominant seger i serien. Denna gång var det O'Learys Vällingby som fick känna på Lokets styrka på planen. Inför ögonen på sponsorer och fans såg vi Loket gå ut med en självsäker startelva som visade sig vara helt rätt.

Målvakten Bondesson stod stadigt i målet och höll nollan i större delen av matchen. I backlinjen såg vi Hallberg på högerbacken, Fredrik Ohlin på vänsterbacken och mittbackarna Tapper och Aram Wester. Det var en liten förändring sedan senaste matchen där Ohlin ersatte Jesper Strömberg som var avstängd. På mittfältet såg vi inga större förändringar heller, där spelade Daniel Hinders och Jimmy Gårdebrink tillsammans med Emilio Lindhe. På topp såg vi en farlig trio bestående av Mohamed Messaoud, Johan Hedberg och Edvin Hallström.

Loket började matchen starkt och tog ledningen redan i den tionde minuten med ett magnifikt långskott från Emilio Lindhe som satt i bortre krysset. Målvakten var chanslös och vi fick se en fantastisk träff från Lindhe. Laget fortsatte sedan att spela med hög intensitet och bättre fokus ju mer tiden gick. I den 29:e minuten satte kapten Karl Tapper 2-0 efter en fin nick på inlägg från vänster.

Andra halvlek blev en riktig målfest för Loket och det dröjde inte länge innan Johan Hedberg visade varför han är årets skyttekung. Han gjorde tre mål på bara 22 minuter och tog därmed sitt andra hattrick för säsongen. Dessutom gjorde lagets nummer 10 Mohamed Messaoud och Rookie of the Year Elias Lahad varsitt mål.

Slutresultatet blev 7-0 till Loket och det var en riktig uppvisning i fotboll som bjöds på. Målen var vackra och assisterna var ännu vackrare. En av höjdpunkterna var Filip Barkmans osjälviska Guti-assist till Johan Hedbergs tredje mål. Det var en riktigt vacker laginsats och Loket har nu tre segrar på lika många matcher. De har gjort 12 mål och bara släppt in ett enda mål.

Det är en fantastisk start på säsongen och vi ser fram emot att se vad resten av säsongen har att erbjuda. Loket ser verkligen ut att ha hittat formen och det kommer bli spännande att följa dem framöver. Vi kan även nämna Ekerö IK som verkligen kommer ha en ljusare framtid med många unga spelare som kommer växa upp till riktigt bra fotbollsspelare.


Mohamed Messaoud

Lokomotivblackeberg@gmail.com