Lam första halvlek ledde till förlust - men ändå nytt hopp i toppstriden

Loket spelade igår mot Polonia på Åkeshovs BP, en plan som Loket haft förtvivlat svårt att vinna på de senaste åren. Förutsättningarna inför matchen var att Loket behövde vinna för att greppa det sista halmstrået i kampen om uppflyttning. Men då visste inte Loket vad som försiggick på annat håll i Stockholm (läs i slutet av texten).

Efter en kvart spelad tog tyvärr Polonia ledningen. En höjdboll damp ned i straffområdet bakom Lokets backlinje och ensam med Gustaf Malmgren gjorde en anfallare i hemmalaget 1-0. Några minuter senare hade Loket ett bra läge till kvittering. En längre boll från Per Linzander hamnade hos Fredrik Ohlin som efter studs försökte lobbnicka in den från straffområdets ytterkant. Polonias målvakt kom helt fel in i situationen men tyvärr gick avslutet utanför. I stället utökade Polonia till 2-0 i anfallet efter och det var då rejäl uppförsbacke för Loket. Ett håglöst Loket hade svårt att få till ett anfallsspel. Duellspelet var svagt, löpningarna var få och passningarna saknade skärpa. Att Polonia i minut 37 satte 3-0 var på inget sätt orättvist.

Efter pausen gällde det för Loket att repa mod. Man gick ut och var det klart bättre laget i upptakten av halvleken och skapde några halvlägen. Men i ivern att få in en reduceringsboll kontrade Polonia in 4-0. Loket hade offensiv hörna och några sekunder senare kom Polonia tre mot en i offensiven. Hoppet om att få med sig poäng dog såklart där, men Loket gjorde åtminstone en habil andra halvlek. Axel Oljons tåpajade in 4-1 från nära håll med drygt tio minuter kvar, Polonia satte ett till mål med fem minuter kvar och i matchens slutskede undvek Polonia ett självmål genom att en utespelare målvaktsräddade. Rött kort utdelades såklart (vilket kändes otroligt onödigt i ledning 5-1 och bara minuter kvar) och Loket fick straff. Ovideu Onea placerade in bollen invid den högra stolpen.

Som det nämndes i ingressen innebar förlust att det absolut sista tåget avgick vad gäller toppstrid för Loket. Men samtidigt som Loket spelade igår kväll var det även matchen mellan Qaran och Scandinavian. Vanligtvis brukar resultat rapporteras in inom någon timma efter slutsignal, men imorse saknades fortfarande resultat. Och idag går att utläsa att Scandinavian har utgått ur serien. Anledningen till detta är ännu okänd för oss. Så vida detta nu är korrekt innebär det ett rejält uppsving för Loket tabellmässigt eftersom Loket ju förlorade båda matcherna mot Scandinavian i somras (medan andra lag blir av med de poäng de spelat in mot Scandinavian).

Detta innebär att Loket nu ändå har avgörandet för att nå en andraplats, och därmed potentiell uppflyttning, i egna händer. Vinner Loket avslutande tre matcher mot Bromsten, Banjul och Råsunda kommer man att sluta tvåa. En viss möjlighet finns även till serieseger om Loket får hjälp från annat håll.

Närmast väntar alltså Bromsten nästa måndag och det gäller nu att Loket hittar formen. Spelplats är hemmaborgen Stora Mossens IP där Loket gått starkt under säsongen med fem av fem möjliga vinster.