Islossning för Loket i derbyt

På fredagkvällen tog sig Loket hem när det spelades bortamatch mot FK Bromma. FK har ju nämligen sin hemmaborg i området Blackeberg. Trots att september månad nu är här bjöds det på ett behagligt sensommarväder vilket så väl spelare som åskådare säkert uppskattade.

Själva matchen hann knappt börja innan det hettade till. Blott två minuter in i matchen så hakades Ted Fontér upp inne i straffområdet när han skulle avsluta och domaren pekade på straffpunkten. Tom Hedström lunkade självsäkert fram till straffpunkten. Lite kuriosa kring det är att Loket så sent som kvällen innan genomförde en strafftävling på träning för att utse straffskytt. Den tävlingen vann alltså Tom och inte ens ett dygn senare fick han förtroendet från elva meter. Med målvakten åt fel håll kunde Tom enkelt placera in sitt första mål i Loket. Bara några minuter senare gav Oscar Hallbergs långa inkast utdelning. Inkastet damp ned vid Erik Ekengrens fötter och på hockeymanér kunde han styra in 2-0 till Loket. Matchen var då inte ens sju minuter gammal. Resten av halvleken tilläts FK ta över spelet en aning utan att på något sätt dominera matchbilden. FK skapade ett farligt läge då det blev kalabalik i straffområdet men efter många om och men kunde spelande tränare Henrik Fälldin rensa bort bollen.

I den andra halvleken klev Loket ut med ett lugn och vårdade bollen. Mohamed Messaoud i anfallet var en stabil uppspelspunkt och fördelade förtjänstfullt ut bollar till mittfältare som fyllde på. Tio minuter in i halvleken så skapade Loket ett kanonläge. Benjamin Fransson tog sig fram och serverade Kristian Andersson som från några meter styrde bollen mot mål. Tyvärr inte med tillräcklig fart och målvakten kunde rädda. Kristian skulle dock revanschera sig. Några minuter senare hade Loket ett kanonanfall där de byggt upp spelet fint. Det anfallet avslutades med att Olle Nyberg  skickade en lång krosspassning mot Kristian i bra läge. Det kändes dock som att han kom ur läget men genom att ta sig förbi två försvarare kom han fri ändå. Trots att han drogs rejält i tröjan lyckades han få till ett avslut som letade sig in bakom målvakten till 3-0. Om inte matchen avgjordes då så avgjordes den definitivt en kvart senare när en FK-spelare fick sin andra varning efter att ha stämplat Mohamed. Med en man mer och 3-0 kunde Loket avslappnat spela av sista kvarten då det dessutom gjordes ytterligare ett mål. Lokets dynamo Erik Ekengren ryckte sig förbi försvarslinjen i FK och ensam med målvakten spelade han osjälviskt fram Kristian som i öppen bur kunde lägga in bollen. Kristian fick sedan ett läge till hat-trick men målvakten kunde avvärja.

En otroligt bra laginsats av samtliga denna dag. Ingen föll ur ramen och flera av spelarna gjorde sin bästa insats denna säsong. Att plocka fram den typ av prestationer i en sådan viktig match var förstås otroligt lägligt. Hallberg bröt och krigade oerhört. Tom spelade lugnt och gjorde sitt första Loketmål. "Benji" agerade både rivjärn och trollkarl. Olle och Ekengren täckte ytor i sann Kanté-anda. Det finns fler att hylla men med risk för att bli långrandiga avstår vi.

I och med vinsten är nu Loket äntligen över nedflyttningsstrecket. Nästa match möter laget Hagalund hemma på Mossen. Då blir det tre nya poäng. La Squadra!