Inför match: Långholmen FC

På söndag den 18e maj så spelar Lokomotiv Blackeberg årets tredje bortamatch. På Essinge IP så möter vi Långholmen FC, inför 6e omgången i herrarnas div 5 mellersta på en imponerande 2a plats. Avspark sker kl 17.00 på Essinge IP.

Lokomotiv Blackeberg kommer ifrån en svidande förlust på hemmaplan på måndagskvällen, mot Saltsjöbadens IF. En match där hemmalaget inte kom upp till den nivå som laget kan prestera, och tappade snöpligt en 2-1 ledning med en kvart kvar, till en onödig och frustrerande 2-3 förlust.

Långholmen kommer till söndagens match med en förlust i senaste omgången, mot Atletico Nacka med 2-1, ett lag "Loket" slog i den 4e omgången. Men kommer innan dess ifrån en vinstsvit på 5 matcher i följd, och har än så länge tagit 15 av möjliga 18 poäng. Långholmen har minst sagt inlett säsongen på ett imponerande sätt, och söndagens match blir ett svårt test för Lokomotiv från Blackeberg.

Långholmen FC är väl annars mest känt för, att de mötte det arton-faldiga svenska mästarna IFK Göteborg i svenska cupens första omgång år 2012. Resultatet slutade 9-0 till det allsvenska laget.

Skador/sjukdomar:
Marcus Brien, Martin Stegfeldt, Emil Nidén, Erik Jörmyr

Avstägningar:
Elias Gergi

Dagens trupp:
Joakim Dahlgren, Fredrik Olin, Viktor Åhlander-Cevallos, Sebastian Asplund, Erik Ekengren, Jimmy Dahlgren, Jonas Åhman, Oscar Hallberg, Gustav Stegfeldt, William Knowles, Henrik Fälldin, Martin Sjödén, Olle Nyberg, Daniel Setterwall.

Tränare: Daniel Setterwall, Per Linzander