Heroisk insats säkrade tre livsviktiga poäng

Lokomotiv Blackeberg tog på måndagskvällen säsongens fjärde seger mot Saltsjöbadens IF. Resultatet skrevs till 3-1 (1-0). Loket ligger nu på en 10e plats och 16 poäng, vilket betyder för tillfället säker mark i tabellen.

Det var inte den vackraste utav hemmainsatser sett till spelet ifrån hemmalaget. Men inställningen, krigarviljan och effektiviteten framåt var något utav det vackraste som skådats denna säsong.

Det var Saltsjöbaden som dominerade bollinnehavet, under matchens samtliga 90 minuter. Men skapade trots det nästan inga hundraprocentiga målchanser.

Loket var diciplinerade i försvarsspelet, med suveräna Ted Fontér på sin ursprungsposition i mittlåset. Och sylvassa framåt med vindsnabba William Knowles och spjutspetsen Kristian Andersson, som erbjöd det långa alternativet bakom saltis backlinje.

Huvudroll fick Fredrik Olin med sitt 1-0 mål på straff, och 2-0 mål på nick från en högerhörna. Kristian Andersson drygade ut Lokets ledning till 3-1 med cirka femton minuter kvar att spela.

Väldigt härliga tre poäng för Lokomotiv Blackeberg. Och femton tröttkörda spelare fick återigen "la squadra" att eka över Stora Mossens IP.

Statistik:
18’ Varning Arvid Myrenfors
19’ 1-0 Fredrik Olin. Straffmål (Loket)
46’ Varning Emil Storberget Lundström
48’ 2-0 Fredrik Olin (Loket)
65’ Varning Olle Magnus Nyberg (Loket)
72’ 2-1 Emil Storberget Lundström. Straffmål
77’ 3-1 Kristian Andersson (Loket)
78’ Varning Fredrik Olin (Loket)
90’ Utvisning Per Anders Allan Blom