Hallå där Kristian!

Under februari kommer redaktionen publicera fem minireportage om personer från Lokomotiv Blackebergs trupp 2018. Det här är det andra reportaget och det handlar om Lokets anfallare Kristian Andersson.

I slutet av oktober 2013 gick Loket på pumpen rejält när de gästade Västerhaninge IF i Stockholm Cups andra omgång. Det var ett skadedrabbat Lokomotiv som lånat in en bakfull spelare för att få ihop en startelva. Resultatet skrevs till 7-1 i Västerhaninges favör. Man skulle kunna tänka sig att det mål Loket gjorde var av ringa betydelse men eftersom det var signerat Kristian Andersson lyckades han med minsta marginal ro åt sig den interna skytteligatiteln även den säsongen. De tre nästkommande säsongerna (2014-2016) fortsatte han vinna skytteligan med större marginal. I fjol, efter att Mohamed Messaoud varit överlägsen målkung hela säsongen gjorde Kristian sedan en stark avslutning. När seriespelet var avslutat hade Mohamed ändå två bollar upp på Kristian. I den första omgången av Stockholm Cup gjorde Kristian ett mål och i den andra omgången, som också var säsongens sista match gjorda Kristian ytterligare ett mål (ironiskt nog var det “Momo” som assisterade till detta). Det innebar att Kristian vann skytteligan på fler gjorda assist. Vi ställde några frågor till denna ständiga skyttekung.

- Först och främst måste vi reda ut det hela nu. Hur många skytteligatitlar har du? Eller med andra ord, hur många säsonger har du spelet i Loket?
- Har spelat tio säsonger och påbörjar nu min elfte i Loket. Det trodde jag inte när jag såg en annons på Stff:s hemsida där det stod  "Lokomotiv Blackeberg söker spelare". Återstår att se om det blir en elfte skytteligatitel också.

- Att du kan göra mål råder det ju inga tvivel om. Men om du får specificera, vilka egenskaper besitter du som gör dig till en bra målskytt?
- Jag är nog egentligen en rätt medioker avslutare. Tror i stället att det är "måltänket" som är min starka sida. Oavsett om jag har bollen i motståndarens straffområde eller om vi har ett inkast vid egen hörnflagga så är min omedelbara automatiska tanke: "Hur kan jag göra mål nu?". En gång i tiden var jag snabb också men det börjar bli preskriberat.

- Du har ju varit med i klubben ett drygt decennium nu. Du har således spelat med de gamla legendarerna under deras sena glansdagar men även fått följa dagens tongivande spelare. Du får nu i uppgift att namnge de tre bästa spelarna du spelat med i Lokomotiv Blackeberg, vilka blir det?
- Oj, bra fråga! Väljer nog bara spelare som inte är aktiva. Dels för att historiska händelser har en viss mytisk känsla över sig och dels så skulle det nämnas i all oändlighet på träningarna om jag valde en aktiv spelare… Utan inbördes ordning väljer jag då:

Jonatan Karlman - Målmaskin som även spelade med bravur i försvaret.
Alexander Scott - Slitvarg på innermittfältet med vass bössa och fina framspelningar.
Micke Sehlin - Evigt springandes och antagligen ett helvete att möta som motståndare. Gjorde även en hel del mål.

- En sak som såklart är mycket större än bollspelande i Lokomotiv. Du har ju nu varit pappa i snart ett år. Hur känns det?
- Förutom total avsaknad av sömn, fritid och pengar så är det alldeles underbart!

- Precis som Lasse i tidigare intervju ska du få se in i framtiden. Vem eller vad blir 2018 års positiva överraskning inom Lokomotiv Blackeberg?
- Att vi är på tårna från seriestarten och plockar poäng direkt, i stället för en usel vår men fantastisk höst som varit melodin senaste åren.


Om Kristian även 2018 blir lagets skyttekung, återstår som han själv säger att se. Men en sak säker, Loket går till säsong med en trotjänare i truppen som alltid gör sitt yttersta.


Skytteligatoppen senaste fem säsongerna:
2017: 1) Kristian Anderson 8 mål (4 assist), 2) Mohamed Messaoud 8 (1).
2016: 1) Kristian Andersson 11, 2) Mohamed Messaoud 9.
2015: 1) Kristian Andersson 12, 2) Olle Nyberg 5.
2014: 1) Kristian Andersson 20, 2) Fredrik Ohlin 5.
2013: 1) Kristian Andersson 11, 2) Viktor Åhlander Cevallos 10.