Femte raka vinsten

I kväll spelade Loket sin femte raka fredagsmatch. Ängby IP fick vikariera som hemmaborg då ”Mossen” var upptagen. För motståndet stod ett ungdomligt Ursvik.

Loket ordnade fram en ledning efter bara tio minuters spel. Fredrik Ohlin satte press på Ursviks målvakt och fick dennes rensning i bröstet. Ohlin sprang i kapp bollen innan den passerade kortlinjen, vände om och serverade Axel Oljons snett-inåt-bakåt. Axel satte behärskat bredsidan till och bollen gick i mål. I den heta värmen rullade bytena frekvent. Bl.a. kom John Linder in. I den 24:e minuten kom ett långt inkast från Oscar Hallberg. Axel Oljons nickskarvade och nämnda John förlängde bollen in i mål. Efter detta inleddes ett enormt bollövertag för Ursvik. Därför kändes det oerhört tacksamt när Loket fick utdelning i slutet av havleken. I halvlekens sista anfall ordnade nämligen två andra inhoppare fram 3-0. Mårten Nyberg slog en fin djupledsboll som Gideon Asum Oyuga hann i fatt. ”Gidde” avslutade distinkt förbi målvakten.

Till den andra halvleken la sig solen och det blev betydligt svalare. Speltempot gick ned, men Ursvik tvingade Gustaf Malmgren i målet till en kanonräddning tidigt i halvleken. I matchminut 58 kom i stället 4-0 för Loket. Ursvik gav bort bollen i ett farligt läge och Loket ställde om fyra mot tre. Till slut hamnade bollen hos Mårten efter inspel från Oljons. ”Mårre” skottfintade bort en back och avslutade sedan från nära håll in i mål.

Med drygt 20 minuter kvar sköt Ursvik en frispark i täckande mur, och returen renderade i ett friläge som petades in till 4-1. En viss stress infann sig hos Loket kommande minuter men med tre måls försprång var segern aldrig hotad.

Med facit i hand innebar alltså dessa fem fredagskamper maximala 15 poäng för Loket. Det återstår att se om Loket kan bibehålla vinstsviten när man nu på onsdag möter Scandinavian Soccer innan serien tar sommaruppehåll.