Förlust trots en strålande första halvlek

Måndagen den 18 september spelade Lokomotiv Blackeberg mot serieledande Parsian. Lagom till matchstart började det regna i sann höstanda.

Första halvlek spelade Loket en kontrollerad och effektiv fotboll. Man bibehöll hela tiden initiativet och jobbade sig fram till lägen. I mitten av halvleken kämpade Kristian Andersson till sig en boll inne i straffområdet. Kristian tittade upp och friställde anfallspartnern för dagen, Mohamed Messaoud, som enkelt kunde placera in bollen bland nätmaskorna. I slutet av halvleken slog Sebastian Asplund ett strålande inlägg från vänster. Kristian kom i en bra löpning men blev omkullknuffad och domaren blåste straff. Christoffer Sjölander stegade fram och placerade otagbart in 2-0.

I den andra halvleken gick Loket ut med mentaliteten att inte släppat till något första tio minuterna. Tyvärr efter bara några minuter fick Parsian det så viktiga reduceringsmålet. Efter att Loket flyttat upp laget vid offensivt inkast kunde Parsian ställa om och till slut göra mål från nära håll. Efter det behöll ändå Loket matchen och övertaget kändes än mer klart då en Parsianspelare blev utvisad. Efter att hälften av andra halvlek var avverkad skickade Parsian en boll i djupet som blev till ett friläge. Ett friläge som också förvaltades till 2-2. Loket ville såklart vinna matchen i det här läget men de riktigt heta chanserna uteblev. I stället gjorde Parsian 2-3 med tio minuter kvar. Ett inlägg från höger som kunde nickas in från nära håll. Loket flyttade då fram pjäserna. I slutet fick Parsian straff och kunde fastställa slutresultatet till 2-4.

Nya tag på fredag då det vankas Stora Mossen-derby mot RA Stockholm. En otroligt viktig match för båda lagen då vinnaren skaffar sig ett rejält gap ned till degraderingsstrecket.