Förlust på hemmaplan

Måndag och åter hemmamatch för Loket. I kväll tog man emot Polonia Falcons. Ett lätt regn låg på under hela denna match.

Polonia hade spelövertaget inledningsvis. Vid ett tillfälle tidigt i matchen stod målvakt Joakim Dahlgren för en grym dubbelräddning. Halvägs in i halvleken tilldömdes Polonia en straff, som hör till de billigaste som skådats i år. En förvånad Jesper Edholm bara står och får se domare blåsa för straff. Straffen läggs sedan från cirka sju meter (väldigt nära iallafall) i mål. Loket svarade dock nästan omgående efter ett fint anfall. Anfallet avslutades med att Sebastian Asplund spelade bollen snett-inåt-bakåt från högerkanten. Jesper Nyman hoppade smart över bollen och Fredrik Ohlin kunde från straffområdeskanten borra in bollen hårt invid den högra stolpen. Efter detta var Loket det bättre laget halvleken ut, men 1-1 stod sig.

I den andra halvleken var det ett ställningskrig till en början. Båda lagen vaskade fram skapliga chanser men inget mål föll. Närmast var Polonia som vid ett tillfälle prickade ribban från nära håll. Med tio minuter kvar gjorde dock Polonia 1-2. Efter ett bortrensat inlägg, när Loket flyttade upp, kom bollen tillbaka in i straffområdet till en mer eller mindre fri Polonia-spelare. Jocke räddade i första läget men Polonia kunde ändå få in bollen till slut. Med tre minuter kvar av matchen gjort sen Polonia även 1-3 när Loket gjorde en forcering för ett kvitteringsmål. I matchens sista minut fick sen även lagkapten Olle Nyberg en hårt dömd utvisning efter en inte allt för tuff satsning.