Förlust mot Tullinge TP i Stockholm Cup omg. 3

Cupäventyret tog på söndagskvällen slut för IF Lokomotiv Blackeberg. Resultatet skrevs till 3-0 (1-0) för hemmalaget.

Förutsättningarna för match på söndagen var strålande, med en tung match på tapeten på en för dagen helt underbar konstgräsmatta. Det spekulerades i loketlägret om den till och med var en hybrid, hälften gräs hälften konstgräs med tanke på hur bra kvalite den hade. Tullinge kan skatta sig lyckliga att få träna och spela matcher på den anläggningen året om. Istället för att behöva ha i åtanke att man kanske behöver ta med snöskyffel till kvällens träning på en stenhård, snötäckt och sönderfrusen Åkeshovs BP eller Stadshagens IP. Olika delar av Stockholm, olika förutsättningar för fotbollsverksamhet har man lärt sig.

Spelmässigt så kan Loket ändå vara rätt nöjda, första halvlek dominerades, det som saknades där var skärpa framför rätt mål. Olle Nyberg har bland annat en träff i ribban från en meters avstånd. Det var annars tryggt passningsspel, och väldigt bra presspel. En följd av det var att vi hemmalaget ur balans.

I andra halvlek så fortsätter vi att träffa virket, samtidigt som hemmalaget är effektivt när chanser väl skapas. I och med baklängesmålen så tappar vi lite i kvalite, men sett över 90 minuter så är det ändå enligt redaktionen en godkänd första tävlingsinsats.