Förlust, men ändå ett fall framåt

Det var med en nedåtpekande formkurva som Loket i söndags tog sig till reservträningsplanen Åkeshovs BP för att möta serieledande Polonia Falcons. Det kom en liten skur lagom till matchstart och det åskade en del. Trots det var det ändå väldigt varmt i denna första av tre junimatcher.

Lokets spelidé var att ligga lågt i denna match och satsa på omställningar. I den första halvleken hade Polonia ett skott i stolpen och ett som smet någon decimeter utanför, men samtidigt skapade Loket chanser som var minst lika heta och ett oavgjort resultat i halvtid hade inte varit orättvist. Halvleken fick dock ett surt avslut. Med bara en dryg minut kvar släpper Lokomotivs försvar ut en boll till vad som förväntas bli inspark. Domaren pekade dock på hörna för Polonia och självklart knoppades den in.

I den andra halvleken mattades Loket en aning och skapade mindre. Det blev dock bara ett mål till och det gjordes av Polonia. En anfallare som rann igenom i straffområdet och rullade vid friläge in slutresultatet till 2-0 i hemmalagets favör.

Noll mål framåt och förlust, men ändå ett fall framåt. Så det är med stärkt moral som det nu väntar en viktig match mot Stockholm Midia på måndag. Vinst, och det finns viss toppkänning. Förlust, och vi får börja se upp för lagen som kommer underifrån.