Ett ögonblick, Kristian Andersson

Denna gång är det Kristian ”Krille” Andersson som är under redaktionens mikroskåp. Krille är nyligen fyllda 28 år och i och med det är han denna säsong antagligen den näst mest erfarne spelaren att representera Loket, efter Jonatan Karlman. Nästan utbildad psykolog som skolade om till att bygga appar, är han en utav många akademiker i årets lag. Välkänd målspruta som gissningsvis gjort runt hundra mål i Loket, på de sju säsonger som hunnit passera sen han gjorde debut i Lokomotiv. På sidan av planen är han en hängiven AIK-supporter, bosatt i Stockholms västra delar med sambo.

Femte plats och avancemang till 3e omg i Stockholm cup år 2014, kan årets säsong toppa fjolårets imponerande säsong?
Absolut! Med tanke på att vi ser ut att stärka truppen med ett gäng vassa nyförvärv och att vi haft en längre försäsong än vanligt så har vi mycket goda chanser att nå större framgångar än förra året. Bara Olle håller sig hel och Fällan snickrar ihop en skön spellista så kan inget stoppa oss.

För din del, vad anser du om ditt 2014?
Har sen 5-års ålder spelat anfallare, så det kommer naturligt att mäta prestation i antal mål och då var förra året klart godkänt. Assister är givetvis löjligt oviktiga att räkna.

Vad vill du förbättra med ditt egna spel under denna säsong, gentemot dina tidigare år?
Jag skulle gärna utveckla bollmottagarrollen. Lägga på ett par kilo och kunna stångas lite mer med alla vidriga mittbackar som härjar i femman.

Du har spelat i Loket i sju säsonger, och detta blir din åttonde säsong. Du är idag den mest meriterade spelaren som aspirerar på startplats i årets lag. Många spelare har kommit och gått sen du började. Vilka fotbollsspelare och/eller personligheter från tidigare upplagor kan du sakna i årets Lokomotiv, och varför?
Finns många klassiska Loketspelare genom tiderna. Två som jag kommer att tänka på direkt är Alex som var ett riktigt rivjärn på mittfältet och Sehlin som var ostoppbar i sina framryck. Firma Setta/Karls/Perry hoppas jag vi får se på planen i år så dessa räknas inte till historien ännu.

Du har enligt Lokomotivblackeberg. se’s statistikdatabas, gjort 31 ligamål på 2 säsonger, och väldigt många fler mål sen din debut. Hur många tävlingsmål har du gjort sen debuten i Loket? Och vad är hemligheten till din imponerande målproduktion?
Det har jag ingen aning om ärligt talat. Inte för att jag inte letat efter tidigare års statstik, den verkar förlorad tyvärr dock. Tror jag snittar strax under 1 mål per match. Hemligheten är att vara värdelös på att passa och ha lagkompisar som inte blir allt för sura när jag skjuter istället för att passa.

Du har i Loket en rätt given roll som ensam anfallare, och är faktiskt den ända anfallaren i truppen om man kollar in hemsidan. Saknar du konkurrens? Och sådana fall, är det inte svårt att utvecklas i sådant klimat?
För att åter nämna uttrycket ”vidriga mittbackare” så har vi ett par av den typen i laget. De gör det utvecklande nog under träningarna tycker jag. Sen gör ju Erik Jörmyr mål hela tiden, i alla fall på träning, och har kanske en karriär som anfallare framför sig.

Om du skall rannsaka dig själv som anfallare, är det som ensam anfallare du trivs bäst eller skulle du egentligen föredra att ha en anfallspartner bredvid dig? och sådana fall, vilken typ av anfallare skulle komplettera dina egenskaper?
Det enda som spelar roll är att man får upp vettigt folk på offensiv planhalva. Sen om de är anfallare eller offensiva mittfältare spelar ingen större roll. Jag gör ändå bara mål på att backar snubblar på bollen.

Motsvarar Loket den ambitionsnivå du idag har som fotbollspelare, finns inte drömmen någonstans om att söka sig till ett lag i en högre division?
Träna 4-5 gånger i veckan och ändå vara långt från allsvenskan känns jäkligt oskönt. Så några drömmar om att ta mig uppåt finns verkligen inte, ja så länge det inte gäller att följa med Loket uppåt.

Du var lagkapten i Lokomotiv en tid, tills du bestämde dig för att abdikera från tronen våren 2014, vad var orsaken till detta?
Ser inte mig själv som 100%-igt kaptensmaterial, så när Basse kom in i truppen kändes det rätt naturligt att låta kaptensbindeln vandra till honom.

När du började i laget så är känslan att Loket var mer utav ett ”kompisgäng som spelade fotboll”. Men idag så har fokus flyttats, och det är idag en mer seriös verksamhet med mål om spel i högre divisioner, utveckling och berömmelse. Vad är den största skillnaden på loket anno 2008 och årets lag och verksamhet? Var det rätt steg att ta?
Stämningsmässigt känns det lika bra som när jag började, så kompisgängkänslan finns kvar. Största skillnaden är väl träningarna som gått från 1 gång i veckan till 2, och att kvaliten på dessa ökat markant. Minns jag det rätt var det mer ”vi kör lite hörnvarianter sen kör vi match” på den äldre tiden.

Du gör väldigt många mål, men nästan inga assist. Är du en självisk fotbollsspelare?
Vill faktiskt påpeka att jag vunnit assistligan en gång. Sägas skall också att ingen var mer överraskad över det än jag. Jag skulle inte vilja säga att jag är självisk, mer att jag drabbas av plötsligt och kroniskt tunnelseende när jag har bollen och är nära målet. Det är inte självvalt. Det är jag som är offret.

Du fyllde nyligen 28 år. Enligt tyckare och vetare så skall fotbollsspelare vara som bäst just runt denna ålder och kroppen skall må som bäst. Stämmer det överens med dig?
Ren lögn. Låren går sönder stup i kvarten och en match stannar kvar i benen i flera dagar. Avgå någon.
 
Du som sysslar med App-byggande, när kommer Loketappen? Känns som en given succé.
Har faktiskt varit lite löst snack om en Loketapp någon gång. Tror det landade i att det är svårt att hitta någon funktion som inte redan är löst av befintlig teknik, typ hålla koll på närvaro etc. Om någon kommer på en bra idé kring vad appen kan tänkas innehålla så gör jag den gärna!

Loket-leger är på gång. Laget reser torsdag den 26e till Göteborg för ett tre dagar långt träningsläger. Kommentarer?
Enda jag har att säga är att det är jävligt surt att jag inte kan hänga på. Årets höjdpunkt alla kategorier.

Till sist. Vad önskar du dig mest just nu?
Bli av med lårskadan!

Tack Kristian!