En sprakande första halva av division 6-säsongen

Denna artikel sponsrad av O'learys Vällingby

Inför säsongen hade Lokomotiv Blackeberg höga förhoppningar om att vara ett av de starkaste lagen i serien och att satsa på uppflyttning. Laget inledde säsongen imponerande med fyra raka vinster mot Bussenhus, FK Bromma, Åkeshovs IOFK och Ekerö IK. Åkeshov ligger på en fjärde plats, fyra poäng bakom Loket som ligger på tredje plats med 19 poäng, bara två poäng bakom toppduon Bussenhus och FK Bromma som hade 21 poäng efter nio spelade omgångar.

Efter de fyra raka vinsterna drabbades laget av en chockartad storförlust med 6-1 mot Brommapojkarna DFF, ett lag som bara har åtta poäng efter nio spelade omgångar och befinner sig på nedflyttningsplats. Det visade sig senare att Brommapojkarna DFF hade ställt upp med sitt bästa lag mot Loket, medan de hade roterat spelare och gett speltid åt olika ungdomsspelare mot övriga motståndare. Trots detta var det en besvikelse för Loket att förlora på hemmaplan.

Efter förlusten mot Brommapojkarna DFF lyckades Lokomotiv Blackeberg återhämta sig och vinna två matcher mot Vällingby AIK och Ekerö IK, samt spela oavgjort mot Afghaniska FF i en tuff bortamatch. Tyvärr kom ännu en oväntad förlust i den sista matchen innan sommaruppehållet, då de mötte FC Plavi Team på bortaplan. Inför matchen hade Loket bara 12 spelare tillgängliga på grund av skador och sjukdomar, efter att fyra spelare tvingats dra sig ur i sista minuten. Trots att Loket dominerade spelet i andra halvlek lyckades FC Plavi Team vinna matchen på något märkligt sätt, och det nämns även en omdiskuterad domslut som gav FC Plavi Team segermålet.

Trots dessa motgångar befinner sig Lokomotiv Blackeberg fortfarande på en tredje plats i tabellen och har allt i sina egna händer för att nå uppflyttning. Laget har visat prov på stor potential och kan vara nöjda med sin prestation hittills.

Utöver sina insatser på planen har Loket även imponerat i medielandskapet. De har konkurrerat med några av de största svenska lagen när det kommer till mediebevakning. En artikel om laget publicerades till och med i tidningen "Mitt i" (läs artikeln). Dessutom har Loket nått imponerande siffror på sociala medier med sina filmer. Här är några häpnadsväckande siffror:

Instagram:

  • @lokomotivblackeberg: En video med över en miljon visningar
  • @Sundayleague.tv: En video med över 250 000 visningar samt en annan video med över 75 000 visningar

TikTok:

  • @refsneedlovetoo: Video med över 1,5 miljoner visningar
  • @Sundayleague.tv: Video med över 800 000 visningar
  • @MarceloWallace: Video med över 300 000 visningar
  • @lokomotivblackeberg: Video med över 30 000 visningar

Facebook:

  • @sportbible: Video med nästan 1 miljon visningar

Dessutom har Loket över 1100 äkta följare på Instagram, och med hjälp av sina supportrar hoppas man kunna fortsätta öka antalet följare.

Sammanfattningsvis har Lokomotiv Blackeberg haft en stark inledning på säsongen, med några imponerande segrar och en stark position i tabellen inför halvtidsvilan. Med sitt starka lag och stöd från er ser vi fram emot att fortsätta kämpa för uppflyttning i den andra halvan av säsongen.


Mohamed Messaoud
Lokomotivblackeberg@gmail.com